Al treilea esec pentru Avram Iancu: Ce l-a impiedicat sa treaca inot Canalul Manecii

Miercuri, 12 August 2015, ora 08:30
3985 citiri
Al treilea esec pentru Avram Iancu: Ce l-a impiedicat sa treaca inot Canalul Manecii
Foto: Facebook/Avram Iancu

Romanul Avram Iancu (39 ani) a esuat in tentativa sa de a traversa inot Canalul Manecii, el fiind nevoit sa abandoneze cursa marti seara, dupa mai bine de 12 ore, din cauza curentilor puternici generati de reflux si a starii de oboseala.

Surse apropiate inotatorului au mentionat ca evolutia bibliotecarului din Petrosani a fost una buna pe parcursul zilei, insa in jurul pranzului un curent puternic l-a deviat pe Iancu de la traseul optim de traversare.

Ulterior, lucrurile au revenit la normal, insa, in jurul orei 20:00 (ora locala), Avram Iancu a trebuit sa se confrunte cu probleme legate de reflux, fiind nevoit sa renunte la aceasta cursa.

Deocamdata nu exista o reactie oficiala a sportivului sau a membrilor echipajului care l-au insotit in incercarea sa de a traversa Canalul Manecii.

Cursa lui Avram Iancu a inceput marti dimineata, la ora locala 7:39, de pe Shakespeare Hill Beach, o plaja situata intre Dover si Folkestone, pe o vreme ploioasa, inotatorul roman aratandu-se optimist in ceea ce priveste sansele sale de reusita.

La capatul unei curse estimate la circa 42 de kilometri, el trebuia sa ajunga pe malul francez, in zona Cap Gris Nez, locul cel mai aproape de coasta Marii Britanii.

Avram Iancu s-a aflat la cea de-a treia incercare de a strabate inot Canalul Manecii, doar in slip si cu o casca pe cap, asa cum prevad normele de omologare ale acestei performante de catre Channel Swimming Association - organizatia acreditata in acest sens.

El a mai incercat, in august si octombrie 2014, sa traverseze inot Canalul Manecii, fara costum de neopren, dar a esuat la circa 15 kilometri de malul francez, dupa ce organizatorii i-au cerut sa se opreasca din cursa pentru ca valurile si curentii mari i-ar fi pus viata in pericol.

Andrei Rosu, primul roman care a inotat Canalul Manecii - N-ai sa crezi de unde a pornit totul Interviu

De la prima traversare inot a Canalului Manecii, in anul 1875, doar 1.310 persoane au reusit aceasta performanta singuri, in conditiile impuse de organizatia mentionata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Avram Iancu inot Canalul Manecii , #romani