Ambasada SUA a premiat "Femeia curajoasa a anului 2015"

Joi, 16 Aprilie 2015, ora 19:47
3415 citiri
Ambasada SUA a premiat "Femeia curajoasa a anului 2015"
Foto: Facebook/Laura Stefan

Laura Stefan, expert anticoruptie, a castigat joi premiul "Femeia curajoasa a anului 2015", distinctie acordata de Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucuresti.

Potrivit insarcinatului cu afaceri al SUA in Romania, Dean Thompson, Laura Stefan de la Expert Forum este si nominalizarea pe care Ambasada SUA in Romania o face pentru premiul "Femei curajoase din intreaga lume". Thompson a caracterizat-o pe Laura Stefan drept "o curajoasa sustinatoare a statului de drept, a reformei judiciare si drepturilor omului".

"Chiar si atunci cand se confrunta cu insulte si amenintari la adresa sa, ea pledeaza neobosit pentru toate acestea, iar ONG-ul in cadrul caruia activeaza, Expert Forum, este un model pentru societatea civila din Romania. (...) Laura Stefan poseda o combinatie unica de curaj, cunostinte si inspiratie, care o transforma intr-un activist neobosit in domeniul statului de drept, intr-un excelent mediator in chestiuni dificile si in cel mai bun expert in domeniul sau", a spus diplomatul american.

Dean Thompson a amintit ca, in calitate de director in Ministerul Justitiei, Laura Stefan a elaborat "legislatie reformatoare esentiala", cum ar fi statutele Agentiei Nationale de Integritate.

Pentru premiul "Femeia curajoasa a anului 2015" au mai fost nominalizate Nicoleta Bitu - director executiv Romano ButiQ, Rodica Mihaila - profesor emerit al Universitatii din Bucuresti si Carmen Ungurean - Institutul National de Sanatate Publica.

Laura Codruta Kovesi, printre femeile curajoase premiate de Ambasada SUA (Video)

Ambasada SUA a acordat recunoastere Nicoletei Bitu pentru activitatea sa in sprijinul rromilor si al femeilor rrome.

"Am vazut cat de importanta este aceasta activitate si suntem incantati sa o onoram pe domnisoara Bitu pentru cei peste 20 de ani de activism neobosit, care au contribuit la obtinerea unor reale progrese in asigurarea incluziunii femeilor rrome", a declarat Dean Thompson.

Distinctii similare au primit atat Rodica Mihala, cat si Carmen Ungurean, fiecare in domeniul sau de activitate. Mihala a fost caracterizata de diplomatul american drept "curajoasa deschizatoare de drumuri in reforma educationala si voce puternica in lupta pentru imbunatatirea educatiei", in timp ce Ungurean este, potrivit oficialului american, "o curajoasa, directa si ferma sustinatoare a importantei sanatatii femeii".

La evenimentul care a avut loc la resedinta ambasadorului SUA la Bucuresti au participat, printre altii, procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, castigatoarea premiului in anul 2014, ministrul Tineretului si Sportului, Gabriela Szabo, consilierul prezidential Andrei Muraru.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Laura Stefan premiata ambasada SUA, #femeia curajoasa 2015 Laura Stefan , #romani
Comentarii