Atentie la E-urile din pate. Vezi aici lista pateurilor romanesti in functie de E-uri

Joi, 10 Octombrie 2013, ora 15:06
29240 citiri
Atentie la E-urile din pate. Vezi aici lista pateurilor romanesti in functie de E-uri

Cele mai multe dintre pateurile din supermarketurile din Romania contin E-uri nocive. Aceasta este concluzia la care a ajuns Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania in urma unui studiu.

Consumul acestor produse in exces ar putea avea efecte negative asupra organismului uman, transmite B1 TV. Studiul a fost realizat in perioada iulie - august si a luat in calcul 46 de tipuri de pateuri.

Potrivit rezultatelor studiului, numai 6% dintre pateurile analizate nu contin substante nocive. Aproape 20% contin doua E-uri, 13% contin sase E-uri si 8% au noua E-uri.

Exista si pateuri cu zece E-uri. In aceste conditii, specialistii din domeniu le recomanda romanilor sa consume cat mai putine pateuri de acest fel.

Marcile de pate-uri care au cele mai multe E-uri sunt: Hame pate de porc si de gasca, TiP pate de porc (produs Real).

TiP pate de ficat de gasca contine noua E-uri, precum si Hame pate de rata, Baroni pate de pui sau de porc.

Opt E-uri contine Hame Fitness pate.

Scandia Sibiu pate de porc, Bucegi pate de pui, Hame pate de pui clasic, toate contin sapte E-uri.

Sase E-uri au urmatoarele feluri de conserve: Prefera meniu pate porc, Bucegi pate porc, Hame pate cu carne de curcan, Auchan pate de ficat cu ardei rosu, cu ficat de gasca, cu ficat de rata.

Ardealul pate de porc, Hame Lifestyle Slim-fit pate, Prefera maniu pate pui, Ardealul pate de pui, toate contin cinci E-uri.

Doar patru E-uri contin urmatoarele marci: Antrefrig pate cu ficat, Hame Lifestyle Re-active pate, Mandy pate clasic pui, Cora pate de porc si Baroni pate din carne de pasare si porc.

Carrefour pate de porc ceapa verde, Carrefour pate de pui, Cora pate de pui contin trei E-uri.

Cine doreste sa manance pate cu doua E-uri ar trebui sa cumpere Mega Image pate popular de porc, Ardealul Specialitati pate de porc cu carne, Sadu pate de porc, Mega Image Pate popular de pasare, Carrefour pate de gasca, de rata, Auchan pate de masa porc, Bunatati de la Bunica pate fin de porc, Clever pate de masa de porc.

Un singur E contin urmatoarele produse: Tulip Liver pate, Sadu pate de pasare, Auchan pate de masa de pasare, Clever pate de masa pasare.

Fara E-uri sunt urmatoarele produse: Via pate de porc si de pui, Scandia Sibiu pate de curcan integral.

Citeste si:
MRU prevestește prăbușirea PNL: „Carnavalul politic din ultimele trei luni se vede în scăderea dramatică în sondaje”
MRU prevestește prăbușirea PNL: „Carnavalul politic din ultimele trei luni se vede în scăderea dramatică în sondaje”
Fostul premier și fost șef al SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, a vorbit public despre actuala criză politică din România precum și despre situația pandemică. Acesta e de părere că...
Ce a discutat Cioloș cu Iohannis la telefon pe tema formării noului Guvern
Ce a discutat Cioloș cu Iohannis la telefon pe tema formării noului Guvern
Premierul desemnat Dacian Cioloş a declarat vineri, 15 octombrie, că a vorbit cu preşedintele Klaus Iohannis şi i-a prezentat cum au decurs discuţiile pentru alcătuirea noului guvern. "Am...
Sursa: Ziare.com