Opinii Rugaciune pentru tara mea

Duminica, 02 Ianuarie 2011, ora 12:12
7440 citiri
Opinii Rugaciune pentru tara mea

La ceasul cand ni se termina golurile din stomac din 2010 si ne angajam sa umplem locul cu unele noi, si mai pline de framantari, de intrebari si raspunsuri la intrebarile de-acum cinci ani, cand nu ne imaginam ce inseamna sa-I cerem lui Dumnezeu sa nu ne dea cat putem duce, si sa primim, apoi sa ne simtim coplesiti, gandurile imi pleaca in cautarea tarii mele.

Si cu riscul de a fi considerat patetic, slab de minte, voievod peste frustrari si mester in a justifica impostura, am scris o rugaciune.

Inainte, insa, ma inclin in fata tuturor celor care cugeta cu buna-credinta si au convingerea ca Romania nu se afla la capatul drumului, ci la inceputul lui. Ca diversitatea de opinii inseamna democratie, iar convingerea nu poate fi impuscata cu alta convingere. In numele spiritului liber, tuturor celor care nu si-au pierdut speranta, si iubesc acest popor pana la durere, le marturisesc respectul meu profund.

Da-ne, Doamne, inspiratie sa-Ti cerem minte, uitand ca suntem cei mai destepti! Cand nu avem puterea sa ne deschidem gandul, umple-l de lumina si sopteste-ne s-o urmam. Pentru ca numai miscarea este calea spre bine, iar lenea o reteaza.

Da-ne, Doamne, degete sa scriem si in somn numele tarii nostre, pentru a avea dimineata, cand deschidem ochii, dorinta de-a o lua cu noi la serviciu! Asa, tinand-o de mana, ne vom obisnui cu ea si pericolul s-o abandonam va pieri.

Da-ne, Doamne, puterea de-a rosti cu voce tare gandul care ne sperie: acela ca suntem patrioti indiferent de cata lehamite s-a scurs in jurul singurei certitudini a demnitatii noastre.

Da-ne, Doamne, dorinta de iubire pentru cel care ne ocaraste, si forta de-a i-o spune in fiecare zi, pana cand zidul ridicat in fata aparentei va cadea si vom putea sa ne unim gandurile pentru ca incepand de astazi sa fim unul.

Da-ne, Doamne, rabdare sa pricepem ca numai suferind, sacrificandu-ne ambitiile de atatea ori pana vom avea o pasare in piept, vom abandona singuratatea. Asa, intr-o zi, vom descoperi ca suntem multi si puternici, iar solidaritatea nu va mai fi o vorba in vant.

Da-ne, Doamne, forta sa spunem adevarul! Numai daca ne vom deschide mintile, vom gasi solutiile si vom face primul pas spre demnitate.

Da-ne, Doamne, picioare sa gasim drumul spre atat de multa bogatie pe care ai asezat-o langa noi, si bucuria de-a descoperi ca limanul e aici. Poate candva vom uita ca Romania e locuita de noi, si asta reprezinta un handicap.

Da-ne, Doamne, dragoste de neam si elibereaza-ne de ura! Deschide-ne ochii spre a zari dincolo de smecherie, oportunism si chiul, samanta minunata a acestui popor, care nu e mai prejos de altele, dar nu s-a dezmeticit. Dezleaga-ne de incremenirea in a adora Biserica si invata-ne sa folosim acest gand spre a muta muntii din loc. De-abia asa vom pricepe Cuvantul Tau.

Da-ne, Doamne, puterea de-a afla ca munca n-a naruit niciodata visele. Ci le-a asezat intr-o cutiuta pe care o purtam cu noi ca pe-o amuleta.

Da-ne, Doamne, inima!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#rugaciune pentru Romania, #mentalitati romani , #romani