Bataia NU e rupta din Rai: Un nou studiu arata cat de mult rau faci daca palmuiesti un copil

Marti, 20 Noiembrie 2018, ora 18:45
6147 citiri
Bataia NU e rupta din Rai: Un nou studiu arata cat de mult rau faci daca palmuiesti un copil
Foto: captura YouTube / 1 News

Palmuirea ca pedeapsa corporala aplicata copiilor ar putea fi mai nociva decat se credea anterior, conform unui studiu realizat la nivel global de Universitatea din Michigan (UM) din Statele Unite.

Cercetarea, realizata pe baza unor date colectate de UNICEF din saizeci si doua de tari, a demonstrat ca declaratiile ingrijitorilor cu privire la pedepsele corporale aplicate copiilor au fost asociate cu o dezvoltare sociala deficitara in randul a 215.885 de minori cu varste intre trei si patru ani, relateaza Xinhua.

Parintelui sau ingrijitorului i s-au solicitat personal informatii cu privire la comportamentul copilului fata de ceilalti copii, daca acesta ii loveste cu mainile sau cu picioarele sau daca ii musca, dar si daca atentia ii este distrasa cu usurinta. Totodata, intrebarea despre pedeapsa corporala viza metoda de disciplinare fizica aplicata asupra copilului sau a fratilor sai in luna premergatoare studiului.

O treime dintre respondenti au fost de parere ca pedeapsa fizica este necesara pentru cresterea si educarea corespunzatoare a unui copil.

Dintre copiii inclusi in studiu, 43% primeau pedepse corporale sau locuiau intr-o casa in care un alt copil era palmuit. Ambele situatii au dovedit ca influenteaza negativ dezvoltarea sociala a copilului, potrivit concluziilor cercetatorilor.

"Palmuirea face mai mult rau decat bine", a declarat Garrett Pace, autor principal al studiului si doctorand in asistenta sociala si sociologie la Universitatea Michigan.

Pace a notat de asemenea ca ''reducerea pedepsei corporale ar putea contribui in mare masura la reducerea poverii sanatatii mintale a copiilor si la imbunatatirea dezvoltarii acestora la nivel global''.

La nivel international a fost depus mai mult efort pentru crearea de politici care descurajeaza pedepsele corporale aplicate copiilor. Cincizeci si patru de state au interzis utilizarea pedepselor corporale, ceea ce reprezinta un beneficiu pe termen lung pentru bunastarea copiilor, dupa cum a notat Pace.

Palmuirea reprezinta una dintre cel mai des intalnite forme de disciplinare fizica a unui copil la care apeleaza parinti din intreaga lume.

Studiul a fost publicat in noul numar al jurnalului Child Abuse & Neglect.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#studiu bataie copii, #studiu palma copil lovit , #romani