Cat mai conteaza in Romania viata unui om?

Vineri, 28 Martie 2008, ora 22:07
10471 citiri
Cat mai conteaza in Romania viata unui om?

Un caz incredibil s-a petrecut joi dupa amiaza, in Bucuresti, pe soseaua Kiseleff, la doi pasi de sediul Guvernului Romaniei. O tanara studenta este lovita pe trecerea de pietoni, de o femeie care conducea un Audi negru.

Impactul este atat de puternic incat tanara este aruncata pe scuarul din mijlocul soselei. Ramane acolo, horcaind si plina de sange, fara sa-i impresioneze insa pe politistii care se concentrau pe fluenta traficului pe culoarul unic, pregatit cu grija pentru oficialii de la summitul NATO.

La numai cativa metri, doi politisti dirijau impasibili circulatia, iar un al treilea supraveghea traficul de pe o motocicleta. Ce era mai important decat omul care tragea sa moara pe pamantul proaspat plantat cu panselute in culorile NATO? Urma sa treaca insasi coloana oficiala a premierului Calin Popescu Tariceanu. Si tocmai incepuse marcarea culoarului unic pentru summit-ul NATO.

Lucruri care contau mai mult decat viata unui om. Trecatorii, infuriati de nepasarea politistilor, incep sa tipe la ei: "Moare, mai nenorocitilor! Faceti ceva!" "Salvarea e pe drum", arunca, din varful buzelor, unul dintre politisti. La insistentele oamenilor, se enerveaza: "Ce? Eu sunt salvare? Eu sunt politie!".

La cateva sute de metri de accident este spitalul CFR. Si ce daca? Asteptam Salvarea chemata la numarul de urgenta 112. Trebuind sa strabata arterele in permanenta reconstructie ale Bucurestiului, sa-si faca loc in traficul infernal, Salvarea PULS a ajuns in 20 de minute. Fata incetase insa sa respire.

"Nu mai are puls!", zic medicii sositi la fata locului cu intarzierea care a costat viata unui om. Prea tarziu. Oamenii legii, platiti sa ne apere si sa ne protejeze, care teoretic fac cursuri de prim ajutor, nu au miscat un deget.

Nici macar pentru a opri, de exemplu, ambulanta care face parte obligatoriu din coloana oficiala a premierului, care e posibil sa fi trecut la cativa centimetri de locul unde un om se zbatea intre viata si moarte. Iar moartea n-a stat prea mult pe ganduri si a profitat de un sistem necrozat, de indolenta si obedienta care bate umanul in Romania.

Spune-ne ce crezi despre acest caz incredibil. Ziare.com se va interesa si va va informa despre ce cred mai marii Politiei despre comportamentul celor trei politisti si ce masuri sunt decisi sa ia. Ce crezi ca ar trebui facut in astfel de cazuri? Cine crezi ca este de vina pentru ce s-a intamplat?

Ambulanță lovită de tramvai în București: Transporta un bolnav din Călărași la spitalul Floreasca
Ambulanță lovită de tramvai în București: Transporta un bolnav din Călărași la spitalul Floreasca
Un accident în care au fost implicate o ambulanță și un tramvai a avut loc miercuri, 24 aprilie, în București. Ambulanța transporta un pacient de la spitalul din Călărași la spitalul...
O mașină de curse a intrat în plin într-un grup de spectatori. Șapte persoane au fost ucise și mai multe sunt rănite grav VIDEO
O mașină de curse a intrat în plin într-un grup de spectatori. Șapte persoane au fost ucise și mai multe sunt rănite grav VIDEO
O maşină de curse a ieşit de pe traseu în timpul unei competiţii desfăşurate duminică în Sri Lanka şi a intrat într-o mulţime de spectatori şi de oficiali ai cursei, cauzând moartea a...
#salvare, #Kiseleff, #studenta, #accident , #romani