Ce asteapta bucurestenii de la anul 2012 - sondaj

Sambata, 11 Februarie 2012, ora 20:19
2202 citiri
Ce asteapta bucurestenii de la anul 2012 - sondaj
Foto: capital.ro

Bucurestenii spera mai mult de la propriile forte decat de la mediul politic sau economic. Se tem de cresterea preturilor, de inflatie, de pierderea locurilor de munca, dar spera ca 2012 le va aduce mai degraba mai multa sanatate decat rezolvarea acestor probleme.

Bucurestenii isi doresc cel mai mult sa fie sanatosi, in 2012, dar si o guvernare noua, potrivit unui sondaj CURS inclus intr-un raport al Institutului GeoPOL. La polul opus, ei se tem cel mai mult de cresterea preturilor.

Mai multa sanatate isi doresc mai mult de o treime dintre bucuresteni (37%), in 2012, iar 16% dintre ei vor sa vada o guvernare noua. 14% dintre locuitorii Capitalei doresc, in 2012, mai multi bani.

Depasirea crizei economice (13% dintre raspunsuri), un loc de munca mai bun (6%), un loc de munca (5%) sau realizarile in familie (5%) sunt celelalte deziderate ale bucurestenilor pentru anul 2012.

Referitor la temerile pentru noul an, pe bucuresteni ii sperie cel mai mult inflatia - 28% din totalul raspunsurilor. Pe locul doi se afla starea de sanatate (21% din optiuni), urmata de coruptie (19% din raspunsurile locuitorilor Capitalei).

Reducerea veniturilor (11%), viitorul copiilor (9%) sau pierderea locului de munca (7%) sunt celelalte temeri ale bucurestenilor, pentru 2012.

Printre problemele care ar trebui rezolvate cel mai rapid de primarul Capitalei, se numara cainii fara stapan (18% dintre optiunile bucurestenilor), delincventa (14%) si curatenia orasului (12%).

Raportul GeoPOL a fost redactat pe baza cercetarilor cantitative si calitative ale inceputului de an electoral si isi propune interpretarea datelor curente al competitiei electorale la nivel de municipiu.

Concluziile au fost redactate pe baza masurarilor si cercetarilor efectuate de catre expertii institutelor CURS, respectiv GeoPOL. Intregul raport poate fi vizualizat aici:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#asteptari bucuresteni 2012, #temeri bucuresteni 2012, #bucuresteni, #sondaj Bucuresti CURD GeoPol , #romani