Cifrele unei saptamani oarecare

Autor: Cristian Preda - profesor de stiinte politice
Luni, 31 Octombrie 2016, ora 09:16
5213 citiri

Zilele trecute, presa a publicat urmatoarele cifre, fara de care viata noastra publica, in toata grozavia ei, n-ar putea fi inteleasa:

600 de doctori a oferit natiunii Academia de Politie. Tinand seama ca stabilimentul cu pricina are sase conducatori de doctorat, rezulta ca fiecare a indrumat, in medie, cate o suta de cercetari in misterioasa stiinta imbratisata de urmasii militienilor.

200 ar fi locurile in care se vand carti in Teleorman. Informatia a venit de la seful PSD, baron politic din partea locului. Era, de fapt, o replica data celor care au constatat ca teleormanenii nu au nici macar o librarie in judet.

27.942 de semnaturi a depus Toader Paleologu la biroul electoral. E unul dintre putinii candidatii independenti care au reusit sa obtina sprijinul necesar pentru inscrierea in competitia pentru legislativ din decembrie.

15 la suta va fi sporul primit la salariu de catre bugetarii care au o teza de doctorat in domeniul in care lucreaza. Desi guvernul contestase la CCR legea care reinstituie acest spor, judecatorii au decis ca totul e in regula, iar presedintele a promulgat-o.

102 taxe au fost eliminate dintr-un singur foc, prin votul senatorilor. A fost o propunere facuta de PSD, partid care instituise, cand era la guvernare, o mare parte dintre ele.

83 de ani are cel mai varstnic candidat al PNL, primul pe lista de la Senat in Bucuresti.

11 copii din satul Marasu (Braila) au ajuns la spital, dupa ce au mancat sarmale. Din informatiile facute publice, toti profesorii si elevii din localitate au fost invitati la masa de preot, pentru a sarbatori hramul bisericii.

20 de zile: atat ar putea fi perioada maxima dedusa din pedepsele cu inchisoarea, pentru detinutii care publica diverse carti in timpul detentiei. Conditia e ca deputatii sa voteze proiectul propus de guvern si adoptat tacit de Senat.

3 ministri s-au succedat la sefia Ministerului Fondurilor Europene, de la debutul Guvernului Ciolos incoace: Dragu, Ghinea, Dinu.

2.382.000.000 de lei ar pierde bancile din convertirea in lei a creditelor acordate in franci elvetieni, potrivit unei evaluari a BNR.

220 de milioane de euro cer ranitii si familiile victimelor incendiului din clubul Colectiv, cu titlu de daune.

935 de cazuri de rujeola au fost confirmate in Romania de la inceputul anului.

40.963 de lei incaseaza, in fiecare luna, un pensionar, care a lucrat ca procuror si comandant de penitenciar.

Cristian Preda este profesor la Universitatea din Bucuresti (din 1992) si deputat european (din 2009).

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.Citeste si:
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA în România, David Muniz, a lăudat vineri, 1 iulie, alianța cu țara noastră. El a subliniat că prezenţa americană reprezintă dovada că SUA...
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Organizaţia Reporteri fără Frontiere a criticat vineri, 1 iulie, forma legii privind protecţia avertizorilor de integritate adoptată de Parlamentul României. Organizația face apel la...