Compania care produce ouale Kinder a reactionat dupa reportajul despre copiii romani care asambleaza jucarii

Miercuri, 23 Noiembrie 2016, ora 18:47
11328 citiri
Compania care produce ouale Kinder a reactionat dupa reportajul despre copiii romani care asambleaza jucarii

Compania Ferrero Rocher, care produce ouale Kinder, a reactionat, miercuri, in cazul reportajului The Sun in care este prezentata o femeie din Romania care isi pune copiii sa ambaleze jucarii pentru cunoscutele oua de ciocolata.

"Suntem consternati si profund ingrijorati de acuzatiile ce au fost publicate in ceea ce priveste posibilul comportament al unuia dintre furnizorii nostri din Romania. Am lansat imediat o investigatie detaliata pentru a clarifica toate aspectele", au declarat reprezentantii Ferrero Rocher pentru Ziare.com.

Acestia au precizat ca Ferrero Rocher are un cod strict de conduita pentru furnizori si ca respectarea acestuia este o conditie contractuala.

"Codul de conduita respinge in mod imperativ utilizarea copiilor in fabrici si impune ca toti angajatii sa aiba garantat un venit cel putin la nivelul salariului minim (local sau national), atat pentru programul normal de lucru, cat si pentru orele suplimentare.

Toti furnizorii nostri sunt supusi unor controale periodice independente, prin intermediul unor companii specializate, pentru a ne asigura ca acestia respecta cu strictete termenii Codului de conduita", au precizat ei.

Compania a confirmat ca printre furnizorii sai se afla si Romexa, si Prolegis - un sub-contractor aprobat de Romexa si care ar furniza familiei de romani componentele din plastic pentru jucarii. Ei au punctat ca firmele acestea sunt supuse in mod regulat unor inspectii periodice independente.

"In mai 2016 s-a desfasurat cea mai recenta inspectie si s-a constatat de catre compania de audit independenta ca se respecta cu strictete codul de conduita. Auditul a fost realizat de catre SGS, companie ce este liderul mondial in domeniul inspectiei, verificarii, testarii si certificarii", au mai spus reprezentantii Ferrero Rocher.

Compania adauga ca va face investigatii in continuare, dar si ca s-au luat deja masuri imediate pentru a lupta impotriva oricaror practici neconforme.

Amintim ca The Sun a publicat marti un reportaj in care arata ca familiile sarace de romani muncesc pana la 13 ore pe zi in propriile locuinte pentru a asambla jucariile mici de plastic, care se gasesc in interiorul oualor Kinder. Jurnalistii precizau ca printre cei care fac acest lucru s-ar afla si copii.

In reportaj apareau membri ai familiei Jurj, adica Timea (30 de ani) alaturi de sotul ei Christian (41 de ani) si de copiii Patrick (11 ani) si Hannah (6 ani).

La cateva ore dupa aparitia reportajului, Timea Jurj, femeia care apare in reportajul The Sun alaturi de copiii ei in timp ce asambleaza jucarii din ouale Kinder, a declarat ca a fost pacalita de jurnalistii straini, care i-au spus ca realizeaza un reportaj pentru a promova ouale de ciocolata.

Ea a sustinut ca nu intelege foarte bine limba engleza si ca multe dintre raspunsurile sale au fost modificate in materialul final.

Dupa aparitia reportajului, mai multe echipe de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Satu Mare si Inspectoratul Teritorial de Munca s-au prezentat la locuinta familiei Jurj pentru a ancheta cazul.

De asemenea, inca de marti, DIICOT s-a autosesizat in acest caz, iar miercuri a inceput urmarirea penala in rem (asupra faptei), pentru trafic de minori.

Citeste si:
️USR reclamă ”cel mai mare tun imobiliar din România, în valoare de 1 miliard de euro”: "Printre cei care vor beneficia se numără Alina Gorghiu și alți peneliști de frunte"
️USR reclamă ”cel mai mare tun imobiliar din România, în valoare de 1 miliard de euro”: "Printre cei care vor beneficia se numără Alina Gorghiu și alți peneliști de frunte"
USR reclamă ”cel mai mare tun imobiliar din România, în valoare de 1 miliard de euro”, la Mogoşoaia. Formaţiunea susţine, într-o declarație făcută în seara zilei de marți, 18...
Cum a redus Elena Lasconi la jumătate tarifele pentru gaz și energie electrică. "Sunt singurul primar cu această inițiativă"
Cum a redus Elena Lasconi la jumătate tarifele pentru gaz și energie electrică. "Sunt singurul primar cu această inițiativă"
Primarul orașului Câmpulung Muscel, județul Argeș, se laudă că a reușit să facă economii de 1,5 milioane de lei în bugetul municipiului plătind facturi mult reduse la gaz metan și...