Copiii adoptati din Balcani au probleme psihice din cauza comunismului?

Joi, 22 Aprilie 2010, ora 10:48
3998 citiri
Copiii adoptati din Balcani au probleme psihice din cauza comunismului?
Foto: Arhiva

Diane William intelege drama americancei Torry Hansen, care a trimis inapoi in Rusia copilul de 7 ani pe care il adoptase, pentru ca avea probleme mentale, si spune ca si ea a adoptat din Romania un copil care acum are probleme mentale.

Diane Williams a lucrat cu o agentie internationala de adoptii cand l-a adoptat pe Jacob, la varsta de trei ani, dintr-un orfelinat din Romania si l-a adus in Ohio, informeaza Zanesvilletimes recorder .

Acum Jacob are 15 ani si sufera de numeroase probleme psihologice, inclusiv ADHD (sindromul deficientei de atentie), atasament exagerat si stres postraumatic. De aceea mama lui a declarat ca intelege frustrarile lui Hansen.

Ea povesteste ca in 2009 problemele lui s-au agravat si a inceput sa se raneasca singur, sa se taie si sa se muste. In luna aprilie a incercat sa se sinucida de mai multe ori in curtea casei. Cu toate acestea Diane a marturisit ca nu ar renunta niciodata la Jacob si incearca sa faca tot posibilul ca sa il ajute sa isi rezolve problemele.

"Atunci cand il adopti iti iei un angajament pe viata fata de acel copil", a declarat aceasta.

Familia Williams mai creste un alt fiu adoptat din Paraguay, dar care nu are probleme ca si Jacob. Diane povesteste ca l-a gasit pe Jacob pe un site de adoptii internationale si a platit 15.000 de dolari pentru toate formalitatile care trebuiau indeplinite.

El traia la un camin din Falciu, judetul Vaslui. Mama lui Jacob povesteste ca atunci miroasea foarte urat si cand l-a dus la medic i-au descoperit un obiect in nas, pe care nu au stiu sa il identifice, pentru ca era acolo de prea mult timp.

Copil adoptat din Rusia, trimis inapoi cu o scrisoare: Nu il mai vreau

O femeie din Statele Unite si-a trimis inapoi in Rusia fiul adoptiv, in varsta de doar 7 ani, spunand ca este instabil psihic si nu mai vrea sa-l creasca.

Artem Saveliev, in varsta de 7 ani, a fost infiat anul trecut de asistenta medicala Torry-Ann Hansen, din Statele Unite, care l-a luat de la un orfelinat din Rusia si l-a dus in Tennessee, pentru a-l creste alaturi de fiul sau natural, scrie Daily Mail.

Dupa numai cateva luni, mama adoptiva l-a urcat pe baietel singur intr-un avion si l-a trimis la Moscova, punandu-i in brate o scrisoare adresata autoritatilor ruse, in care scria ca nu mai vrea sa-l creasca.

Gestul femeii a starnit reactii dure la Moscova, iar comisarul rus pentru drepturile copilului, Pavel Astakhov, a cerut suspendarea adoptiilor facute de cetateni americani.

O saptamana mai tarziu Rusia a suspendat adoptarea copiilor rusi de catre familii din Statele Unite, pana cand cele doua tari se vor intelege asupra unor noi proceduri.

Rusia suspenda adoptiile catre Statele Unite

Romania a interzis adoptiile internationale in 2004 in urma unui scandal international iscat de difuzarea unui documentar care arata cum traiesc copii in orfelinate si uneori sunt vandute contra unor mari sume de bani. Dupa caderea comunismului pana in 2004 au fost adoptati din Romania aproximativ 30.000 de copii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Jacob adoptat Romania, #Diana William SUA, #probleme mentale , #romani