Crucea Rosie lanseaza campania nationala de strangere de fonduri Romania salveaza Romania

Comunicat de presa
Marti, 24 Martie 2020, ora 12:48
18993 citiri
Crucea Rosie lanseaza campania nationala de strangere de fonduri Romania salveaza Romania

Crucea Rosie Romana lanseaza campania nationala de strangere de fonduri "Romania salveaza Romania", in cadrul careia se pot dona cate 2 euro prin numarul special de SMS 8827, valabil in toate retelele de telefonie mobila din tara, fara costuri suplimentare.

Iuliana Tudor, jurnalist TVR si ambasador al Crucii Rosii Romane, este ambasadorul oficial al campaniei umanitare de strangere de fonduri "Romania salveaza Romania".

"In aceste vremuri incerte, stim sigur un lucru: bunatatea si solidaritatea ne fac mai puternici. Pandemia COVID19 este o urgenta de sanatate globala care afecteaza viata si programul zilnic al fiecarei persoane.

Am credinta ca fiecare dintre noi poate ajuta la infrangerea acestui virus. Este timpul sa fim uniti, este timpul sa ne implicam. Salvarea vine de la noi. Romania salveaza Romania!", a declarant Iuliana Tudor, ambasador al Crucii Rosii Romane.

Donatii pot fi facute si prin intermediul site-ului Crucii Rosii Romane: www.crucearosie.ro sau direct in contul campaniei RO59BRDE410SV24517324100 (Lei), deschis la BRD Agentia Piata Romana.

De 144 de ani, Crucea Rosie Romana a fost alaturi de populatie, in prima linie a asistentei umanitare, in cele mai dificile perioade - inclusiv doua razboaie mondiale.

Pandemia coronavirus de acum nu face exceptie. Incercam prin toate mijloacele sa venim in ajutorul tuturor categoriilor sociale afectate de pandemie. Avem nevoie de ajutorul tuturor celor care pot sustine actiunile noastre umanitare.

"Prin contributia tuturor, vom putea ajuta unitatile sanitare si vom sprijini cat mai multe persoane vulnerabile care se confrunta cu dificultati materiale severe si fac fata cu greu acestei perioade de stres.

Este momentul sa ne implicam si sa fim responsabili pentru viitorul acestei tari. Romania salveaza Romania", a declarat Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Rosie Romana.

Donatiile colectate vor fi utilizate pentru:

➤ Dotarea unitatilor sanitare de pe intreg teritoriul Romaniei cu aparatura medicala si materiale de stricta necesitate in tratarea persoanelor infectate COVID-19

➤ Ajutor cu materiale de protectie pentru personalul angajat din institutiile care asigura permanenta in cadrul institutiilor din subordinea MAI, MAPN, MS.

➤ Ajutor cu pachete alimentare si pachete igienice pentru persoanele vulnerabile aflate in izolare la domiciliu, in limita resurselor disponibile, si in stransa legatura cu autoritatile locale.

➤ Ajutor pentru centrele de carantina din tara, in limita resurselor disponibile, si in stransa legatura cu autoritatile locale.

Inca de la inceputul acestei perioade de criza, Crucea Rosie Romana s-a aflat, conform mandatului sau, in colaborare permanenta cu autoritatile nationale si locale si a oferit sprijin logistic, uman si material pentru a consolida raspunsul acestora in pandemia COVID-19.

Pana in prezent Crucea Rosie Romana:

➤ A primit de la persoane juridice donatii in bani in valoare de 2.600.000 euro si a achizitionat 375.000 de manusi de protectie, 300 combinezoane, 1130 litri dezinfectanti ce au fost distribuite la nivel national prin intermediul filialelor sale

➤ A demarat achizitii pentru: 10 aparate de testare rapida COVID19, 300 de kituri pentru aparatele de testare rapida cu care se pot testa 7000 de persoane, 5 ventilatoare mecanice, 1.000.000 masti de protectie.

➤ A primit materiale de igiena in valoare de 72.000 euro pe care le-a distribuit, prin intermediul filialelor sale, la centrele de carantina, unitati medicale, persoane vulnerabile aflate in izolare/autoizolare, insumand peste 5.500 de pachete cu produse de igiena.

➤ Pentru 5 centre de carantina (jud. Timis, Satu-Mare, Salaj, Vrancea si in Bucuresti), Crucea Rosie Romana a asigurat din depozitele proprii produse de igiena, apa, lenjerii, produse de curatenie, paturi, paturi, si alte materiale de stricta necesitate.

➤ Prin intermediul programului Banca de Alimente si al donatiilor de la furnizori, au fost colectate si distribuite persoanelor vulnerabile aflate in carantina si / autoizolare, peste 300 pachete cu alimente de baza de 12 kg in valoare de 90 de lei fiecare si 200.000 de iaurturi.

➤ Cu sprijinul Guvernului Romaniei, implementeaza o campanie nationala de informare si constientizare a populatiei pentru limitarea raspandirii pe teritoriul Romaniei a noului coronavirus. Au fost tiparite 250.000 de brosuri informative, 20.000 de afise care au fost distribuite la nivel national in mediul urban si rural cu sprijinul voluntarilor.

- In colaborare cu UNICEF Romania a elaborat materiale de informare pentru copii si parinti cu privire la COVID19 ce au fost postate pe siteul www.crucearosie.ro si www.unicef.org/romania

Crucea Rosie Romana indeamna populatia sa respecte indicatiile autoritatilor si sa se informeze din surse sigure stirioficiale.ro www.crucearosie.ro, www.ms.ro, www.dsu.mai.gov.ro, ww.insp.gov.ro

Televiziunea Romana, partener media cu traditie in sustinerea campaniilor umanitare desfasurate de Crucea Rosie Romana, este, si de data aceasta, alaturi de organizatia noastra. Multumim Televiziunii Romane pentru promptitudine si implicare.

Facem apel catre toate institutiile de presa de a se alatura campaniei "Romania salveaza Romania".

#Stam acasa!

#Romania salveaza Romania

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Crucea Rosie Romana, #pandemia COVID19, #Romania Salveaza Romania , #romani