Cu cine ar vota romanii daca ar candida la presedintie Tepes, Cuza sau Stefan cel Mare - sondaj CSCI (Video)

Marti, 09 Februarie 2016, ora 18:29
5814 citiri
Cu cine ar vota romanii daca ar candida la presedintie Tepes, Cuza sau Stefan cel Mare - sondaj CSCI (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Castigatorul unor alegeri prezidentiale ipotetice, la care ar participa lideri istorici, ar fi Vlad Tepes, potrivit unui sondaj CSCI realizat in perioada 1 - 4 februarie.

Potrivit CSCI, nu mai putin de 35% dintre romani l-ar alege pe Vlad Tepes, prin comparatie cu 21%, care l-ar vota pe Alexandru Ioan Cuza, 18% care l-ar alege pe Stefan Cel Mare si 9% care l-ar prefera pe Mihai Viteazul.

Constantin Brancoveanu ar obtine voturile a 6% dintre romani, Decebal - 6%, iar Tudor Vladimirescu - 2%. 1% dintre respondenti ar vota pe altcineva, iar 2% nu stiu/nu raspund.

"Vlad Tepes este castigator printre alegatorii de toate varstele, dar si in batalia sexelor, acolo unde este preferat atat de barbati, cat si de femei, chiar daca Alexandru Ioan Cuza pare sa aiba mai mult succes in randul doamnelor si domnisoarelor decat in cel al barbatilor", precizeaza initiatorii cercetarii.

Totodata, pentru Vlad Tepes ar vota 42% dintre barbati si 29% dintre femei.

Cel mai bun presedinte de dupa Revolutie si cati ar vota azi cu Ceausescu - sondaj INSCOP

"Despre o surpriza putem vorbi, la prima vedere, atunci cand ne uitam la scorul pe care Mihai Viteazul il obtine in randul votantilor de partide si vedem ca alegatorii UDMR i-ar acorda acestuia votul, mai mult decat cei ai Stangii sau Dreptei romanesti", arata autorii studiului.

Pentru Mihai Viteazul ar vota 7% dintre votantii de stanga, 10% dintre votantii UDMR si 8% dintre votantii de dreapta.

"In ceea ce priveste mediul urban vs mediul rural, Vlad Tepes se afla aproape la egalitate in preferintele romanilor. Alexandru Ioan Cuza scade in procente in mediul rural, avand doar 15% fata de Stefan cel Mare, care a fost votat cu un procent de 25%. Stefan cel Mare a fost votat in special in Moldova, in timp ce Mihai Viteazul a fost sustinut mai mult de ardeleni", releva studiul.

Studiul a fost realizat in perioada 1 - 4 februarie, la nivel national, referitor la populatia adulta, neinstitutionalizata, folosind metoda CATI.

Esantionul a constat in 1.096 de interviuri si a fost unul multistadial cluster, cu selectia probabilistica a persoanelor. Eroarea tolerata este de 3,2%, la un nivel de probabilitate de 95%.

Eveniment Quarterly Report

Nicușor Dan susține că a găsit datorii de miliarde de lei la Primăria Capitalei. Gabrielei Firea: ”Marota transformată 100% în minciună”
Nicușor Dan susține că a găsit datorii de miliarde de lei la Primăria Capitalei. Gabrielei Firea: ”Marota transformată 100% în minciună”
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, o acuză pe Gabriela Firea că i-a lăsat conturile pe minus cu miliarde de lei. Pe de altă parte, În schimb, Gabriela Firea susține că edilul prezintă doar...
Vâlceanu (PNL): Măsurile fiscale asumate de Guvern vor sărăci românii și vor distruge economia
Vâlceanu (PNL): Măsurile fiscale asumate de Guvern vor sărăci românii și vor distruge economia
Deputatul liberal Dan Vîlceanu, fost ministru al Finanţelor, a criticat vineri, 29 septembrie, măsurile fiscale pe care Guvernul și-a angajat răspunderea în fața Parlamentului. Acesta...
#sondaj Vlad Tepes votat presedinte, #sondaj CSCI Mihai Viteazul presedinte , #romani
Comentarii
Poza Vintage
Vintage
rank 5
Cu cine ar vota romanii daca ar candida la presedintie Tepes, Cuza
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"Cu cine ar vota romanii daca ar candida la presedintie Tepes, Cuza