Ministerul Muncii, despre cum vor fi platite pensiile in 2021. Postasii, obligatii sa duca pensia intre 1 si 15 a fiecarei luni

Vineri, 01 Ianuarie 2021, ora 08:28
7339 citiri
Ministerul Muncii, despre cum vor fi platite pensiile in 2021. Postasii, obligatii sa duca pensia intre 1 si 15 a fiecarei luni
FOTO Pixabay

Ministerul Muncii anunta ca, in anul 2021, pensiile vor fi achitate la domiciliu catre beneficiari in intervalul 1-15 al fiecarei luni. Ministrul Raluca Turcan afirma ca a cerut institutiilor implicate sa faca toate eforturile pentru a nu exista intarzieri in prima luna a anului viitor.

Ministrul Raluca Turcan a stabilit, miercuri, 30 decembrie, cu reprezentantii Casei Nationale de Pensii Publice, Ministerului Finantelor si Companiei Nationale Posta Romana, institutiile care colaboreaza pentru plata pensiilor la domiciliul beneficiarilor, un calendar care sa asigure urgentarea procedurilor pentru a plati pensiile la timp in luna ianuarie, chiar daca institutiile functioneaza cu program redus de sarbatori, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Muncii.

"Astfel, ministrul a adresat Ministerului Finantelor solicitarea de a transmite in regim de urgenta dispozitiile bugetare privind repartizarea creditelor bugetare reprezentand drepturile de pensie aferente lunii ianuarie 2021 pe data de 4 ianuarie, din Trezoreria Municipiului Bucuresti catre trezoreriile teritoriale, astfel incat creditele sa poata fi inregistrate in conturile caselor judetene de pensii in aceeasi zi. De asemenea, Casa Nationala de Pensii Publice s-a angajat sa intocmeasca tot in regim de urgenta toate ordinele de plata catre Posta Romana, pentru a evita eventuale intarzieri. Conform calendarului stabilit, Posta Romana va primi in data de 4 ianuarie 2021 ordinele de plata pentru pensii, urmand a se face distribuirea la domiciliu", scrie in comunicat.

De asemenea, Companiei Nationale Posta Romana i s-a solicitat sa faca toate eforturile necesare, conform conventiei incheiate cu Ministerul Muncii, pentru ca pensiile sa fie distribuite la timp catre beneficiari.

"Intervalul de plata pentru pensii in 2021 va fi 1-15 al fiecarei luni si am cerut institutiilor implicate sa depuna toate eforturile pentru a nu exista intarzieri in prima luna a anului viitor", a afirmat ministrul Raluca Turcan, intr-o postare pe Facebook.

Dan Barna, anunt categoric: "Nu va exista nicio taiere de pensii sau salarii"

Pensiile speciale ale primarilor suspendate, salariile bugetarilor inghetate. Ce alte prevederi sunt in proiectul de masuri fiscale si bugetare 2021

#postasi, #pensii, #ministerul muncii, #Posta Romana , #romani