De la cititori: Politica dispretului

Joi, 03 Iunie 2010, ora 12:01
2611 citiri
De la cititori: Politica dispretului

La putin timp dupa evenimentele decembriste, Silviu Brucan eticheta cum eticheta poporul roman adaugand ca vor fi necesari 20 de ani ca sa ne schimbam!

La terminarea mandatului, Emil Constantinescu declara ca a fost infrant de sistem. In 2010, revine in actualitatea politica facand o declaratie socanta: partidele politice au fost create de serviciile secrete, in special de serviciul extern de informatii, mai pe scurt SIE!

La randul sau, Traian Basescu subliniaza in declaratiile sale ca a sosit momentul sa inceapa reforma statului si implicit a sistemului.

Tot in 2010, odata cu accentuarea crizei economice in tara, tot mai multi politi cieni, speriati de forta incontrolabila la care a ajuns, sustin ca trebuie schimbat "acest sistem bolnav". Si tot in 2010, presa declanseaza o campanie fara precedent, insistand asupra slabiciunii si erorilor pe care sistemul le are, facand-o uneori cu o virulenta greu de imaginat cu cativa ani in urma.

Ca o ironie a sortii, dezvaluirile din presa, socante prin continut, coincid cu alegerea in functia de presedinte a lui Traian Basescu, devenit astazi cel mai urat personaj politic din ultimii 20 de ani.

De ce trebuie urat Traian Basescu? Pentru ca vine din interiorul acestui sistem, pentru ca stie cum functioneaza, pentru ca desi este un produs al sistemului a tradat!

A indraznit sa se creada deasupra sistemului. Si sistemul i-a dat o lectie dura in noiembrie 2009. Din marele invins a devenit marele invingator. Sistemul a triumfat inca o data, aratand ce poate sa faca in numai cateva ore, aratand cine este la timona.

Un sistem care nu s-a nascut peste noapte, ci s-a creat de-a lungul anilor. Un sistem a carui forta este incontrolabila, o forta care a creat un dictator. Pentru ca sa fim realisti, Ceausescu nu ar fi fost ce a fost, daca nu s-ar fi sprijinit pe acesta caracatita nascuta din pantecele stalinismului si ale carei interminabile tentacule inseamna Prieteni, Cunostinte, Rude.

Nimeni nu este capabil sa reziste in interiorul sistemului daca nu isi creeaza propriul sistem. Adevarata forta a sistemului asupritor aveam sa o simtim chiar in anii '90, cand unii au incercat sa schimbe ceva. Cine nu isi aduce aminte de mineriade?!

Cum isi mai radeau in barba cand s-au folosit de mineri, ca sa dea o lectie celor care indraznisera sa gandeasca altfel. A fost raspunsul sistemului la evenimentele din decembrie '89, parafand in acelasi timp inrobirea Romaniei, iar efectele acelor zile negre din istoria noastra le simtim si azi.

Cum a reactionat presa, populatia, politicienii, cand minerii si-au anuntat prezenta la manifestarea din mai 2010?! Dupa aproape 20 de ani!

In 1996, am avut senzatia ca CDR era eliberatorul nostru. Astazi, cand d-l Emil Constantinescu ne prezinta adevarul, vedem ca ne-am inselat, ca am judecat gresit momentul. Sistemul era prezent in tot si in toate, isi schimbase doar hainele, numai ca sa ne arate ca nu ne sta bine in costum.

Noi trebuia sa purtam salopete si pufoaica stalinista, sa continuam trasul la jug. Pentru ca noi romanii, niste "Nemernicii dracului" (Mircea Geoana, 2009, Suceava), suntem un "stupid people" (Silviu Brucan) si in obedienta noastra fata de autoritati, reprezentam idealul exploatatorilor.

In virtutea acestui dispret, isi permit sa ne arate cum suntem inselati; ne batjocoresc pe fata, ne umilesc in fata copiilor nostri, stiind ca lor nu li se poate intampla nimic, atat timp cat sistemul este cel care face legea si tot el o aplica.

In timp ce rod la ciolanul fratricid, nu se sfiesc sa ne arate cum isi "hranesc" acolitii si dulaii de paza, din bucata noastra de paine, din munca noastra, din amaraciunea noastra.

Istoria ne spune ca in fata navalitorilor poporul a stiut sa isi puna trupul scut, aparand pamanturile si conacele stapanilor. Dar nu a stiut niciodata sa se apere de tradatori.

Urmasii nostri nu vor sa mai lupte pentru un pamant care nu este al lor si prefera sa fie slugi pe alte taramuri. Pentru ca acolo sluga este om, are demnitatea lui si este respectata.

In numele acestei demnitati, copii nostri lasa mostenire clasei conducatoare adevaratul stapan: SISTEMUL !

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#politica dispret, #politica Romania, #sistem politic Romania , #romani