De la cititori: Romania, The Land of Poverty

Luni, 22 Noiembrie 2010, ora 23:22
2557 citiri
De la cititori: Romania, The Land of Poverty

Avem prostul obicei de a face propaganda fiecare fasaieli si de a face din tantar armasar, de a ne lauda cu talentele si putinele realizari de dupa '89, ori de cate ori simtim nevoia.

Scaderile si minusurile le prezentam drept "cresteri pozitive", fostii mafioti de partid drept "reevaluati", noaptea o prezentam drept primul pas spre zi si uite asa, toate sunt bune si frumoase.

Facem atata caz de imaginea Romaniei in lume, de branduri gen lubenite de Dabuleni si carnati de Plescoi, dar nu vedem ceea ce vede o lume intreaga.

Nu ne intereseaza ce se intampla cu siturile stravechi, nu ne intereseaza ce se intampla cu megalitii din muntii Buzaului, artefactele din judetul Neamt, Sfinxul din Muntii Macinului, Pestera Muierii si Polovraci date spre administrare unor particulari care habar nu au cum se formeaza stalactitele.

Cedam muntii si padurile unor "autodeclarati" mostenitori ai lui Bastos sau Preda Buzescu, fara sa averificam cat de originale si doveditoare sunt actele respectivilor, lasam la mana unor profitori valori istorice inestimabile.

Pe ici pe colo, pe cate un blog personal, cate un amator indragostit de istoria neamului si de adevaratele valori istorice, culturale si geologice, mai trage cate un semnal de alarma. Nimeni insa nu vede si nu aude ce se intampla, nici in tara, nici in lume.

Nici nu stiu ce este mai tragic, nepasarea Ministerului Turismului si Culturii fata de valorile inestimabile care se pierd, roase de timp, calcate in picioare de inconstienti, gigantii megalitici escaladati de alpinisti amtori de poze cool, sau modul in care cei care viziteaza obiectivele turistice de interes international dau cu ochii de Romania, prima pe o lista a tarilor sarace, care au nevoie de mila bietilor vizitatori.

Priviti aceasta poza, acest mesaj care este postat la Cascada Niagara si face apel la cei ce trebuie sa incalte papuci impermeabili, pentru a nu-si uda incaltarile scumpe, pe timpul vizitei.

La plecare, ii intampina aceasta pancarta, care ii roaga sa doneze papucii popoarelor sarace, care nu au in ce sa-si incalte copiii si sarmanii. Prima pe aceasta lista a saracilor este Romania, desigur.

Nici macar nu sunt trecute in ordinea alfabetica. Ei bine, pe cine gasim acolo: Africa de Sud, dar, nu cea care a organizat Campionatul Mondial de fotbal, ci cea a bushman-ilor, a sarmanilor din desert, copiii lui Xiu.

Mai gasim Kenia, dar, nu toata tara, ci doar tabara de refugiati din Africa de Est, Sri Lanka si India, dar, nu India cea posesoare de bomba atomica, ci doar partea lovita de tsunami.

Daca aceste tari sunt reprezentate doar pe parti, Romania este trecuta in intregime, fara discriminari. Bravo noua, suntem pe primul loc in lume.

Din cati parlamentari si guvernanti, oameni de afaceri, sefi de partide si de sindicate si-au facut concediile prin America tuturor posibilitatilor si au vizitat Cascada Niagara, cati au trecut pe langa pancarta aceasta, la iesire, si cati au vazut in ea frunza doamnei Udrea?

Citeste si:
Greva de la STB agită apele în PSD. Firea l-a forțat pe liderul de sindicat să demisioneze SURSE
Greva de la STB agită apele în PSD. Firea l-a forțat pe liderul de sindicat să demisioneze SURSE
Liderul PSD Marcel Ciolacu i-a reproșat Gabrielei Firea că greva de la STB București va afecta imaginea partidului, în condițiile în care liderul de sindicat care a oprit autobuzele în...
Ludovic Orban spune că Florin Cîțu are zilele numărate la șefia PNL. Motivul pentru care Ciucă sau Bode nu îi vor succeda în funcție
Ludovic Orban spune că Florin Cîțu are zilele numărate la șefia PNL. Motivul pentru care Ciucă sau Bode nu îi vor succeda în funcție
Fostul lider al liberalilor, Ludovic Orban, e de părere că actualul șef al PNL, Florin Cîțu, își va pierde funcția „în curând”, însă următorul nume la președinția partidului este...