De la cititori: Tigari contra criza

Luni, 14 Iunie 2010, ora 22:04
2978 citiri
De la cititori: Tigari contra criza

Ca fiecare, am si eu slabiciunile si viciile mele. Sunt fumator. Iubesc la nebunie diminetile racoroase, cand pot sa invalui in fum de tigara mirosul cafelei proaspat rasnite. Stiu ca imi face rau, dar este viciul meu si nu vreau sa renunt la el.

Ca sa invat sa fumez am facut sacrificii mari. Am irosit timp, sanatate, bani. Pe cand ma gandeam sa renunt la timbrul de pe pachet, (chestie de buget familiar), urmand exemplul a mii si mii de fumatori, vine Guvernul si printr-un anunt publicitar, care ma enerveaza la culme, ma indeamna sa nu mai cumpar tigari de pe piata neagra.

Sa nu mai incurajez specula, sa spun stop evaziunii fiscale, sa nu devin infractor. Ma enerveaza si pentru ca eu nu am "prieteni", camion sau container sa aduc tigari in tara.

Si pentru ca nu vreau 15.000 de locuri de parcare. Prefer sa ma cert cu vecinii. Si o fac spre binele vostru, ca d-aia v-am ales! Iar voi trebuie sa imi multumiti, pentru ca, presupunand ca exista miliardul, ce va asteapta? O viata de infern!

Sedinte de consiliu, studii de fezabilitate, sedinte de consiliu, plicuri, caiete de sarcini, telefoane, sedinte de consiliu, licitatii, plicuri, avize, plicuri, sedinte de consiliu, telefoane, DNA (da Doamne!), ce mai, nebunia la ea acasa!

Si daca tot presupunem; sa zicem ca prin absurd, se fac cele 15.000 de locuri de parcare. Pentru care va trebui sa platesc cu ora, cu ziua, etc. Adica alti bani, alta distractie! Si toate astea pentru ce? Pentru o amarata de tigare?!

Sa presupunem (in continuare) ca primaria va administra parcarile. Unde se vor duce incasarile? In renovarea aleilor din parcurile recent amenajate ? In compensarea gigacaloriei consumata de catre firmele de apartament care fac evaziune fiscala? Iar ajungem la evaziune fiscala?! Ma las de fumat!!!

Si pentru ca tot veni vorba, cat timp "EU" trebuie sa lupt cu evaziunea fiscala, cu reducerea salariilor si a pensiilor (trebuie sa am grija de parinti asa cum ni s-a transmis), voi ce mai faceti? Care este rolul vostru ? Pentru ce va platim?

Intreb si eu ca narodul, ca sa ma aflu in treaba, oricum nu veti raspunde. Cum nu i s-a raspuns nici lui mos Ion Roata cand se facu unirea. Si in vremurile noastre, la fel ca atunci, se vorbeste de unitate, de solidaritate "de la vladica pan' la opinca" ...

Ca si atunci istoria se repeta: opinca tot cu "bolovanii" in spate, iar vladicile tot cu poruncile. Ma rog, cu ordonantele. De urgenta.

Si daca tot traim ca in trecut, vrand a intelege ce se discuta in Divanul tarii de la televizor, ne-am conformat hrisoavelor istorice, am luat caciulile in maini ( care a avut, care nu- ce a putut ) si am ascultat cu gura cascata la vorbele dumneavoastra si ale tovarasilor de la sindicat, minunandu-ne de cata stiinta de carte aveti. Nu de pomana se spune: ai carte - ai parte.

Degeaba zice parintele ca suntem creati dupa chipul si asemanarea voastra! Noi nu avem stiinta cifrelor, a cresterii negative, a contractelor de achizitii la pret de dumping (ce o mai fi si ala) si cate si mai cate, de se crucesc tartorii iadului.

Bine ca am priceput esentialul: guvernul Boc trebuie sa cada! Asta a fost pe placul nostru, cu mic cu mare, am iesit in strada si le-am stricat ziua, ba le-am zis si vreo doua verde-n-fata, de sa ne tina minte.

Si ca sa vedeti ca eu imi tin cuvantul, nu ca altii, am iesit si o sa ies in strada, o sa protestez si la sediul PD-L si la Parlament si unde ma trimiteti, ca sa tremure "aia" de frica, o sa ii tin sub presiune, pana cand d-l Boc si ai lui se vor duce pe pustii si vor lasa locul liber pentru cei care merita.

Doar ca, sincer sa fiu, nu am inteles de ce trebuie sa vina altii daca vor face la fel?! Pensiile si salariile raman taiate, somajul va creste, taxele la fel, inflatia sta la usa, voi continuati sa va sfaditi pe contracte mai ceva ca preotii pe parohii...

Adica totu-i ca inainte! Zau daca pricep ceva! Bre, ca grea-i politichia asta! Si pentru ca nu ma pricep la treburile domnesti, nu vreau sa ma amestec, dar intelesei ca se vor pierde niste bani de la FMI. Dupa cum spunea domnul Isarescu, asta e de rau. Ar trebui sa il ascultati, ca-i om destept si de incredere, nu ca voi, are prieteni sus-pusi si stie ce spune. Si nu vorbeste de ieri de azi, ci de ani si ani de zile.

Si daca tot ne-am intors la crunta realitate, nu ar fi mai bine sa schimbati spotul publicitar? Sa fie ceva de genul: "Dormiti linistiti! Guvernul vegheaza!"

Oricum, indiferent ce va fi sau ce spot veti alege, eu voi ramane cu tristetea in suflet. Daca nu ar fi fost amarata de tigara, nu ar fi existat problema miliardului si ati fi avut timp sa va ocupati de cele 46-50 de miliarde care dispar la fel ca fumul tigarii.

Poate pentru ca sunt la fel: miros urat si dauneaza celor din jur !

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#tigari criza Romania, #criza economica Romania parcari , #romani
Comentarii