De la cititori: Valorile familiei, incotro?

Miercuri, 08 Decembrie 2010, ora 10:30
3506 citiri
De la cititori: Valorile familiei, incotro?
Foto: babble.com

In ultima perioada presa, predominant libertina, varsa randuri de cerneala referitor la notiunea de "valori de familie". In loc sa respecte casatoria si relatiile sanatoase de lunga durata, care unesc, sprijina si incurajeaza, motivand astfel doi oameni, mass-media fac din aceasta institutie un obiect al dispretului si o condamna ca fiind exploatarea si dominarea femeilor de catre barbati.

Ca o otrava in stil victorian, placeriile sexuale au intrat in cotidian generand practic o tendinta spre poligamie. Astfel, in mod inevitabil, pierderea respectului pentru obligatiile familiale a dus la aparitia unei societati egocentrice, care se chinuie sa dea poate un alt sens vietii per ansamblu.

Nu asistam la o promovare a libertatii, ci putem observa mai mult tristete, singuratate, confuzie, familii destramate, vedem de fapt toate imperfectiunile unei societati in continua degradare morala.

Astfel, multi au inceput sa perceapa valorile familiei ca fiind limitate doar la sex, casnicie si copii.

Revolutia sexuala

Asistam in ultima perioada, de fapt, la o noua revolutie sexuala, in cautarea placerii personale, de fapt un sex fara menajamente si la varste fragede, o promiscuitate lipsita de ratiune si acte sexuale fara conceptie.

Sexul a devenit un fel de sport, atat pentru barbati cat si pentru femei. Daca, alta data, o sarcina insemna asumarea unor responsabilitati, astazi, in genere, barbatii merg mai departe cu inima impacata si usoara, iar femeile raman doar cu libertatea de a face avort sau de a-si creste singure copilul.

Lasand la o parte bolile venerice, avorturile si nefericitii copii nelegitimi, acei copii nedoriti, cred ca asistam in cele din urma la "sexul fara context".

Casnicia

Casnicia este deja perceputa de foarte multi tineri si nu numai doar ca si o promisiune fragila. Tinerii incep sa se teama de angajamente pe termen lung, pentru ca de fapt vad prea putine exemple in mass-media si in viata de zi cu zi.

Foarte putini tineri mai sunt dispusi sa-si daruiasca iubire si sa aiba incredere, daca chiar propriile vieti le sunt traumatizate, prin pierderea familiei si a stabilitatii, din vina unuia sau chiar a celor doi si din cauza faptului ca mass-media prezinta fara discenamant filme cu astfel de situatii.

Tinerii speriati si singuri, care au dorinte, nevoi si sperante incearca sa-si gaseasca partenerul potrivit prin perioade de proba mai lungi sau mai scurte.

Statisticile ne arata ca depresiile, anxietatea, infidelitatea si violenta in relatiile maritale sau nemaritale ating cote alarmante.

Multi copii se nasc in astfel de relatii fragile, copii care la randul lor vor suferi din cauza pierderilor si despartirilor cand vor fi mai mari.

Pe vremuri, casatoria presupunea ca doi oameni sa se inteleaga si sa puna pret pe viata de familie si pe copii mai presus de propria lor persoana.

Astazi asistam cu intristare la o perceptie eronata, casnicia inseamna doar a avea pe cineva alaturi, atata timp cat te simti bine in aceasta situatie, de fapt la o forma pura de egoism.

Copiii

A fi parinte inseamna a-ti invata copiii ce este generozitatea, altruismul, devotamentul, menirea, compasiunea, dragostea de viata si pentru cel de langa tine.

Elementele "eu", "cariera", "realizarea mea" falsifica de fapt realitatea. Pentru unii parinti, cresa, gradinita, bona cu norma intreaga sunt considerate un fel de binecuvantare, pentru libertatea lor individuala, iar acesta tine de educatie si de valorile familiei.

Responsabilitatea pentru casnicie si educarea copiilor reprezinta de fapt modul in care un individ traieste pentru el si mai ales pentru altii.

Consider ca este o atitudine corecta, fiind opusa narcisismului, dorintei de placere, realizari si satisfactie imediata, care de fapt predomina in cazul unui numar tot mai mare de indivizi din societatea noastra.

Biserica si scoala, in general, ar trebui sa intervina energic in educarea celor tineri, pentru o viata de familie sanatoasa.

Astfel educatia pentru viata de familie trebuie sa nu ramana doar un simplu concept in sine, trebuie sa ne implicam mai mult in promovarea acestei educatii.

Educarea si informarea adolescentilor din licee in domeniul sanatatii reproducerii, al prevenirii consumului de droguri si substante halucinogene trebuie sa se concretizeze prin ore speciale in noile planuri cadru de invatamant.

De fapt, scoala si biserica sunt chemate pentru a realiza experiente de invatare umana. Programele izolate si razlete, desi exista, nu pot rezolva singure aceasta problema sensibila a existentei umane in societatea romaneasca.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#familie disfunctionala, #educatie sexuala, #educatie casnicie relatii, #copii nelegitimi, #casnicie moderna, #divorturi , #romani
Comentarii
Poza tr2006
tr2006
rank 5
Biserica si scoala, in general, ar trebui sa intervina energic in educarea celor tineri, pentru o viata de familie sanatoasa.