Greierele si furnica in varianta romaneasca (Opinii)

Duminica, 06 Martie 2011, ora 13:43

   

Greierele si furnica in varianta romaneasca (Opinii)
De la Esop incoace, furnica nu stie altceva decat sa trudeasca transpirand, sa-si sape barlogul si sa adune hrana pentru iarna.

Tot de atunci, greierele, un renumit manelist vagabond, colinda lumea cu chitara si rade cu gura pana la urechi, cand se uita peste gard si vede cum se speteste furnica, transpirand vara, ca sa-i fie cald iarna.

Iarna soseste la termen. Furnica da drumul imediat la calorifer (are centrala proprie, e debransata), isi bea cafeaua de dimineata, iar la pranz si seara serveste zilnic trei feluri. Mai putin norocos, greierele tremura de frig si moare de foame.

Televiziunea organizeaza imediat o transmisie in direct, cu secvente aratandu-l pe greier cum tremura si aratand-o pe furnica lacoma, cum infuleca. Unde este echitatea sociala? Unde este nediscriminarea? Unde este egalitatea in sanse?

Fundatiile de lupta anti-saracie picheteaza casa furnicii 24 de ore din 24. Romanii se revolta cand vad huzurul din casa furnicii, care, dupa parerea unora, s-ar putea sa fie chiar cauza scumpirii benzinei.

Presa insinueaza ca furnica s-a imbuibat pe spatele bietului greier caruia, dupa ce nu i s-au mai platit drepturile de autor de peste doi ani, acum, in prag de iarna, i s-a pus in carca si contributia pentru sanatate.

Sondajele de opinii sunt, toate, in favoarea furnicii, romanii se revolta, iar sindicatul greierilor pregateste un mare miting in piata Constitutiei. La cererea liderilor de sindicat - niste greieri instariti si burtosi - guvernul instituie o comisie pentru verificarea averii furnicii.

Lovitura de teatru: furnica n-are acte, cu care sa-si justifice averea. Prin ordonanta de urgenta, se hotaraste evaluarea si impozitarea averii furnicii.

La impozit, se adauga si o amenda usturatoare, pentru ca furnica n-a platit contributiile sociale, absolut obligatorii, ca sa aiba guvernul de unde acorda ajutor greierului.

Furnica plateste amenda, dar incepe sa tremure, intrucat i s-au oprit gazele, pentru neplata: ultimii ei bani s-au dus pe impozit si pe amenda cu pricina. In plus, furnica nu poate justifica terenul pe care a cladit musuroiul, fara autorizatie.

Pe scurt, impozitul pe teren este urias, iar penalizarile de intarziere sunt si mai mari. Furnica nu mai mai poate continua asa, isi face formele si pleaca in Spania, la cules de capsuni.

Pentru neplata impozitului pe teren, a penalizarilor si a gazelor, casa furnicii este scoasa la licitatie. Licitatia are loc chiar a doua zi si o castiga liderul de sindicat, care, a treia zi, se si muta in casa furnicii.

Greierul ar vrea sa picheteze casa furnicii, devenita intre timp casa liderului, dar se opun ceilalti lideri, care nu sunt dispusi sa declanseze un razboi fratricid in sindicate.

Greierului nu-i mai ramane altceva de facut decat numai sa amaneteze chitara si sa se inscrie, de nevoie, la biroul de emigrari.

Din pacate, insa, cazul lui fiind cunoscut pe plan mondial, cei din Spania i-au si raspuns ca n-au nevoie de greieri.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de7202 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
gong
rank 5
Cine-i fraier si munceste are tot ce vrea ! Cine fura..tot asa !
.
nightmare
rank 5
gresit ....CINE-I HARNIC SI MUNCESTE ARE TOT CE VREA ....CINE-I LENES SI CHIULESTE ARE TOT ASA ......asta este morala stiuta si vehiculata...
probabil asta o sti si tu ,dar mergea prea bine cu Tonta si Chiul antenescu ...))))))
Grasul
rank 5
Destul de aproape de realitate fabula greierele si furnica in versiunea romaneasca!
Felicitari maestre1
Victor.Pitigoi
rank 1
Grasul
Multumesc pedntru aplauza.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor