Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Kaufland Romania finanteaza cu 500.000 de euro proiecte care vin in ajutorul persoanelor vulnerabile

Comunicat de presa
Miercuri, 06 Mai 2020, ora 15:49
13058 citiri
Kaufland Romania finanteaza cu 500.000 de euro proiecte care vin in ajutorul persoanelor vulnerabile

Kaufland Romania anunta care sunt primele 14 proiecte finantate in cadrul apelului de proiecte In Stare sa Ajut, parte a programului In Stare de Bine, prin care compania acorda granturi nerambursabile ONG-urilor din intreaga tara care s-au mobilizat sa ajute comunitatile si grupurile cele mai vulnerabile in aceasta perioada.

Astfel, in cadrul apelului, 500.000 de euro au fost acordati celor 14 proiecte ce vin in sprijinul urgent al grupurilor defavorizate afectate de pandemie si personalului medical din prima linie, in comunitatile din 17 judete din tara si Bucuresti.

De la sprijin material si pana la asistenta psihologica, proiectele selectate raspund unor necesitati imediate pentru categorii defavorizate, fie de ordin medical pentru nou-nascuti, asistenta pentru bolnavii de cancer, vin in sprijinul cadrelor medicale, pacientilor, familiilor nevoiase, persoanelor din mediul rural, persoanelor fara adapost, victimelor violentei domestice sau vin sa sustina continuarea educatiei scolare.

Datorita finantarii oferite Asociatiei Prematurilor, personalul medical si cei peste 200 de nou-nascuti din 4 maternitati si sectii din Romania, vor avea de acum mai multe echipamente de protectie si aparatura performanta pentru a putea lupta impotriva COVID-19;

537 de spitale si unitati SMURD si SAJ din Romania vor fi dotate cu un sistem inovator de dezinfectare a costumelor cadrelor medicale, ce pulverizeaza fin solutia decontaminata, acoperindu-le cu o pelicula ce neutralizeaza virusul - prin finantarea proiectului Asociatiei CERT-Transilvania Community Emergency Response Team.

120 de pacienti cu cancer din Brasov si alte judete vor beneficia de acum de un centru de asistenta multidisciplinara, unde vor avea parte de interventii medicale, precum si de consiliere psiho-emotionala si sociala de la distanta, prin proiectul PalHub al Fundatiei HOSPICE Casa Sperantei.

Persoanele fara adapost din Iasi si victimele violentei domestice vor fi sprijinite cu locuinte de urgenta amenajate si vor primi servicii medico-sociale speciale, ca urmare a proiectului derulat local de Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale - FONSS;

Pachete cu echipamente de protectie si dezinfectant vor fi donate in judetul cel mai afectat, Suceava, catre grupurile defavorizate din mediul rural, dar si medicilor si pacientilor, copii si adulti - prin intermediul Asociatiei Liver Research Club (LIREC) Suceava.

Si in restul tarii vor fi donate echipamente si materiale sanitare, prin intermediul Asociatiei Sprijin pentru Comunitate si Asistenta Umanitara Arad, Asociatiei Totul este posibil (in 5 judete), Asociatiei Spital Sofia din Sebes: #AjutSpitalulSofia, Asociatiei Reality Check si Asociatiei Merci Charity Boutique - care a primit sprijin pentru a infiinta o unitate de productie de costume speciale pentru medici.

Peste 500 de familii din mai multe judete care se confrunta cu dificultati materiale vor primi pachete cu produse alimentare si de igiena imperios necesare, datorita implicarii unor asociatii precum Asociatia Reality Check.

Familiile vor beneficia de programe de sustinere psihologica impotriva anxietatii si a depresiei, prin eforturile Fundatiei Inima de Copil prin proiectul Solidaritate versus Covid-19 si Fundatiei Serviciilor Sociale Bethany, prin initiativa Impreuna pentru comunitati vulnerabile.

● Pentru a sustine derularea invatamantului online, elevii si profesorii vor primi tablete, kituri educative, conexiune la internet si asistenta psiho-sociala, pentru prevenirea abuzurilor fizice si emotionale sau abandonului scolar - sprijin posibil datorita proiectelor Fundatiei de Sprijin Comunitar din Bacau cu proiectul Alo, sunt aici sa te ajut!, Asociatiei pentru Promovarea Incluziunii Sociale din Cluj, prin actiunea In stare de solidaritate demarata la nivel local si Fundatia Inima de Copil.

Peste 143 de proiecte au fost depuse de catre ONG-uri din intreaga tara pe platforma www.instaredebine.ro/ajut, in cadrul apelului de proiecte lansat in luna aprilie, cu o nevoie de finantare ce a totalizat 3,5 milioane de euro.

"Am inceput al treilea an al programului In Stare de Bine cu un apel dedicat proiectelor care raspund nevoilor actuale ale comunitatilor, fiind motivati de dorinta de a sprijini eforturile societatii civile in combaterea efectelor negative ale crizei.

Astfel, prin apelul In Stare sa Ajut, finantam proiecte care vizeaza beneficiari din toata tara si prezinta o diversitate a interventiilor oferite de ONG-uri: de la pachete cu alimente si echipamente de protectie pentru personalul medical la sisteme de decontaminare si solutii de locuire de urgenta pentru persoane defavorizate.

Alaturi de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, dovedim prin actiuni ca responsabilitatea face diferenta", a afirmat Anna Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland Romania.

Finantarea oferita de Kaufland rasplateste, astfel, implicarea remarcabila a organizatiilor neguvernamentale din ultimele doua luni, care s-au alaturat eforturilor autoritatilor si cadrelor medicale in lupta cu noul virus, continuand, in aceeasi masura, sa activeze in randul comunitatilor locale.

Despre programul de granturi

Programul #INSTAREDEBINE se adreseaza tuturor asociatiilor, fundatiilor si federatiilor care dezvolta proiecte in domeniile cultura, sport si viata sanatoasa si care se adreseaza cu prioritate grupurilor vulnerabile. Acesta este este sustinut de Kaufland Romania si implementat cu sprijinul Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile. Valoarea totala a granturilor nerambursabile alocate anual in cadrul programului se ridica la 1 milion de euro.

Despre Kaufland Romania

Kaufland se numara printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.300 de magazine in 8 tari, 132.000 de angajati si o retea de 129 de magazine in Romania. Asumarea responsabilitatii ecologice si sociale este un aspect esential al politicii corporative Kaufland.

Crezul companiei consta in ideea ca lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecaruia, de aceea, in 2018, Kaufland a dezvoltat platforma "Implicarea face diferenta", sub umbrela careia sunt comunicate toate actiunile de responsabilitate sociala. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfasurate in parteneriat cu asociatii nonguvernamentale regionale sau nationale si urmaresc implementarea de programe sociale complexe ce se adreseaza unor grupuri mari de beneficiari. Pentru mai multe detalii vizitati www.kaufland.ro.

Kaufland angajeaza persoane cu dizabilitati la nivel national. Cei interesati pot aplica online, pe cariere.kaufland.ro - unde este disponibila lista posturilor vacante, prin e-mail la cariere@kaufland.ro sau la numarul de telefon 021.9132.

Despre Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) este o organizatie neguvernamentala, independenta, infiintata in anul 1994, la initiativa Comisiei Europene. FDSC promoveaza o societate civila puternica si sustenabila, care contribuie la apararea valorilor democratice, prin sprijinirea actorilor societatii civile, mobilizarea de resurse, incurajarea unui mediu favorabil si intarirea cooperarii cu celelalte sectoare. Pentru mai multe informatii, accesati www.fdsc.ro.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#ajutoare umanitare, #donatii caritabile , #romani