Lunile Tricolorului, campanie pentru Unire lansata cu un steag urias

Marti, 12 August 2014, ora 07:07
1947 citiri
Lunile Tricolorului, campanie pentru Unire lansata cu un steag urias

Un urias steag tricolor de 150 de metri va fi desfasurat marti, la Izvoru Muresului, in cadrul celei de-a XII-a editii a Universitatii de Vara pentru romanii din afara granitelor.

Platforma Unionista Actiunea 2012 lanseaza astfel campania "Lunile Tricolorului", in prezenta autoritatilor locale, a parlamentarilor si a clericilor de la Manastirea "Adormirea Maicii Domnului" din localitate.

Campania de promovare a unitatii nationale, "Lunile Tricolorului", se va desfasura in perioada 12 august - 12 octombrie, cand o serie de evenimente vor fi organizate pe ambele maluri ale Prutului, printre care distribuirea de panglici tricolore si materiale informative, scoli de vara, tombole si flashmob-uri in marile orase si marsuri unioniste in cele doua capitale romanesti: Chisinau si Bucuresti.

Uriasul steag va fi desfasurat de cei 100 de participanti, romani din Republica Moldova, din jurul granitelor si de pretutindeni. Actiunea va dura aproximativ 30 de minute si este menita sa simbolizeze dorinta de regasire a romanilor de pe ambele maluri ale Prutului in cadrul aceluiasi stat, arata un comunicat al Platformei Unioniste Actiunea 2012, remis luni Ziare.com.

Tricolorul va fi desfasurat apoi in mai multe orase, printre care Iasi, Barlad, Cluj, Brasov, Arges, Galati, Calarasi, iar in final va ajunge la Chisinau, unde pe 14 septembrie va fi organizata o ampla manifestatie stradala.

Urmatoarea actiune va avea loc la Barlad, in perioada 18-22 august, unde va fi organizata o Scoala de Cultura si Afirmare Romaneasca.

In Bucuresti, doritorii vor putea participa la activitati organizate cu ocazia zilelor de 27 august - Ziua Nationala a Republicii Moldova si 31 august - Ziua Limbii Romane.

#steag urias tricolor, #unire Romania Moldova , #romani