Mandru ca sunt roman, o campanie care-a deschis inimile romanilor

Miercuri, 14 Noiembrie 2012, ora 16:15
7707 citiri
Mandru ca sunt roman, o campanie care-a deschis inimile romanilor

Campania Mandru ca sunt roman, demarata de Ziare.com, inaintea Zilei Nationale a Romaniei, a starnit interesul cititorilor, editorilor si colaboratorilor nostri din tara si de peste hotare.

Sute de cititori din tara, dar si din diaspora au raspuns demersului nostru trimitand mesaje prin care au propus personalitati care reprezinta Romania cu mandrie in lume.

Am reusit sa gasim impreuna cat mai multe motive de mandrie nationala, cat mai multe lucruri bune despre romani si Romania, lucruri care sa ne tina aici, plini de optimism si de speranta de mai bine.

"Buna seara, sunt indragostit de Romania. Pura emotie. Demersul dumneavoastra este interesant. Bravo!", spune Patrice, din Franta.

"Buna, Ziare.com. Traiesc in Barcelona de foarte multi ani, lucrez si sunt mandru ca sunt roman, iar drapelul Romaniei este la geam in centrul Barcelonei, si sunt nascut in ziua de 1 decembrie 1967. Sunt mandru ca sunt roman, respect drapelul Romaniei si fac cinste Romaniei", ne-a scris Cristian, din Barcelona.

Mesaje de incurajare si apreciere au sosit si pe retelele de socializare ori direct prin comentarii la materialele publicate pana acum in cadrul campaniei "Mandru ca sunt roman", articole care au fost citite de zeci de mii de oameni.

"Citind acum scrisorile trimise de alti romani, imi dau seama ca sunt mandra de toti romanii care participa si isi afirma atat de frumos mandria de a fi roman!", ne marturiseste Irina.

"Va felicit sincer pentru initiativa 'Mandru ca sunt roman'. Mult succes in continuare cu publicarea de noi articole pe aceasta tema", ne-a scris si Andrei.

Mandru ca sunt roman: Propuneri ale cititorilor Ziare.com

Cititorii au raspuns provocarii noastre si au contribuit cu articole despre romani care au ramas in istorie drept repere de profesionalism si daruire, iar parerile exprimate prin intermediul comentariilor au fost si ele apreciate si puse in valoare.

Cele mai ample si mai interesante propuneri au fost publicate pe Ziare.com ca articole de sine statatoare.

Mesaj de transmis lumii si romanilor care au uitat micile bucurii ale vietii - singurul articol dintre cele postate, care m-a emotionat cu adevarat si m-a facut sa apreciez frumusetea cu adevarat a multor lucruri pe care Romania inca le-a pastrat nealterate si care sunt, vor ramane mereu niste valori - intr-adevar un articol, dupa care am putut spune ca uitasem ca: 'Da - sunt mandru ca sunt roman' :) si ca mai sunt romani cu adevarat care pot sa retrezeasca acest sentiment! Bravo!" - Laura Daniela, pe Facebook.

Sase motive pentru care sunt mandra ca sunt romanca

"Va multumesc pentru faptul ca tineti cont de parerile comentatorilor. In primele zile de ale campaniei 'Mandru ca sunt roman' v-am sugerat printr-o postare sa-i dedicati un articol doamnei Sofia Ionescu Ogrezeanu", marturiseste un cititor pe nume Dinu.

Sofia Ionescu, prima femeie neurochirurg din lume

Un articol deosebit.. pentru un suflet de Roman apus dar demn de amintire; Doamna Sofia Ionescu a fost un adevarat sculptor al creierului;..mana;..inima si suflet;..o stea polara care straluceste vesnic pe cer;..o 'Lumina' in inima si in sufletele noastre, o adevarata mandrie a natiunii noastre", spune si utilizatorul Melody_Gardot, din Comunitatea Ziare.com.

Colaboratorii Ziare.com au contribuit si ei cu materiale-documentar despre romani de legenda, din toate domeniile si din toate timpurile.

"Un articol deosebit, intr-o zi deosebita. Multumiri ziare.com pentru acest articol de suflet, intr-o zi de mare sarbatoare pentru crestini", comenteaza utilizatorul Gospodina, la finalul articolului Marii duhovnici, un liant al neamului romanesc.

Iuliu Maniu, sfinxul de neclintit, care nu admitea compromisuri

Elixirul tineretii, un miracol "made in Romania"

Corespondentii Ziare.com din tara au gasit la randul lor motive pentru a ne mandri cu Romania si cu faptul ca suntem romani.

Scrinul cu arta si istorie (Galerie foto & video)

Vasile Popa, gazetarul de matematica si olimpicii sai

Olimpicii care pun Romania pe harta lumii

Ambasadorii Frantei, Rusiei si Italiei au raspuns si ei provocarii noastre si le-au dedicat romanilor cateva cuvinte frumoase.

"Impresia mea generala asupra celor vazute este ca Romania, unde am avut norocul sa lucrez, este o tara cu un trecut glorios cu un prezent interesant si cu un mare viitor. Cu ocazia apropiatei sarbatori nationale, le urez sincer cititorilor portalului Ziare.com si locuitorilor Romaniei pace, fericire si prosperitate", ne-a spus ambasadorul Rusiei la Bucuresti, Oleg Malghinov.

Ambasadorul rus: Romania si Rusia sunt legate prin mii de fire

Ambasadorul Italiei: E important ca puneti accent pe radacinile romane

Ambasadorul Frantei, Philippe Gustin: Realitatea mi-a depasit imaginatia

Am cerut si opinia unor personalitati ale vietii culturale si artistice, unor intelectuali de marca, si ne-am bucurat sa va putem reda cugetarile lor despre Romania.

"Sunt mandru ca apartin unui popor inteligent, unui popor care a stiut sa treaca prin istorie, a stiut sa fie luptator la nevoie, oportunist la nevoie si tradator la nevoie", ne-a declarat Razvan Theodorescu.

Razvan Theodorescu: Romania e o Europa in miniatura

Adrian Vasilescu: Am pierdut vremea cautand prin lume un model. Desi avem unul romanesc

"Nici nu va inchipuiti cati oameni de o calitate absolut exceptionala, de o competenta absolut exceptionala, inca mai exista in Romania. Si care au bun simt, care au patriotism, care au viata si energie in ei ca sa faca lucruri nemaipomenite", ne-a declarat si profesorul Florian Colceag.

Florian Colceag: In Romania, exista oameni care pot schimba fata istoriei

Florin Zamfirescu: Tara e ca mama, o iubesti fara de pricina

Mai mult, peste 23.000 de persoane au raspuns sondajelor Ziare.com dedicate campaniei "Mandru ca sunt roman". Astfel, am aflat ca insulina este inventia romaneasca de care ar trebui sa fim mandri, chipul Reginei Maria ar trebui sa apara pe o bancnota emisa de Banca Nationala, Delta Dunarii este cea mai apreciata destinatie din Romania si multe altele.

Raspunde si tu la cel mai nou sondaj Ziare.com din sectiunea "Mandru ca sunt roman"!

Nu in ultimul rand, am vrut sa le oferim cititorilor si o mica rasplata pentru interesul acordat campaniei noastre, sub forma unor vacante in Romania, pentru a vizita cele mai frumoase atractii turistice ale tarii noastre.

CONCURS: Viziteaza Romania frumoasa! Ziare.com si Groupon te trimit in vacanta la munte

Iata si trei dintre cele mai descarcate si mai apreciate coperti pentru Facebook (cover photo), pe care sute de utilizatori au ales sa le descarce si sa le foloseasca pe profilul personal:

Si nici n-am ajuns la jumatatea lunii noiembrie! Campania noastra merge inainte, pentru a aduna cat mai multe marturii ale romanilor mandri de tara lor, de acest popor pe care-l reprezinta.

Va multumim pentru ca sunteti alaturi de noi!

DA-NE MOTIVE SA FIM MANDRI DE-A FI ROMAN
mandrucasuntroman@ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#mandru ca sunt roman, #campanie mandru roman ziare, #mandrie nationala, #lucruri bune romani , #romani