Vezi cum s-a desfasurat parada militara de Ziua Nationala de la Bucuresti (Foto&Video)

Marti, 01 Decembrie 2015, ora 11:28
7231 citiri
Vezi cum s-a desfasurat parada militara de Ziua Nationala de la Bucuresti (Foto&Video)
Foto: Ziare.com

Parada militara a inceput, marti, in Piata Constitutiei, cu prezentarea Garzii de Onoare presedintelui Klaus Iohannis si cu intonarea imnului national al Romaniei, moment in care, in semn de salut, bateria de artilerie a Brigazii 30 Garda "Mihai Viteazul" a executat 21 de salve de tun.

Seful statului se afla in tribuna oficiala, alaturi de el fiind premierul Dacian Ciolos, ministrul Apararii, Mihnea Motoc, si ministrul Internelor, Petre Toba.

La parada sunt prezenti si presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, fostul presedinte Traian Basescu, care a venit imprepuna cu nepotica sa, liderii PNL Alina Gorghiu si Ludovic Orban, Ilie Nastase, precum si reprezentanti ai Armatei, Jandarmeriei, ai Corpului Diplomatic acreditat la Bucuresti si parlamentari.

La parada militara din Piata Constitutiei participa peste 2.600 de militari, cu 360 de mijloace tehnice, din Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Protectie si Paza, Serviciul de Telecomunicatii Speciale, Administratia Nationala a Penitenciarelor si Politia Locala Bucuresti.

Foto: Ziare.com

Romanilor li s-au alaturat detasamente de militari din Bulgaria, Polonia, Republica Moldova, Turcia, precum si detasamentul militar al SUA, format din puscasi marini dislocati la baza militara de la Mihail Kogalniceanu in cadrul Fortei de Rotatie a Marii Negre.

Foto: Ziare.com

La parada militara din acest an defileaza, in premiera, un detasament format din militari raniti in misiunile executate in afara granitelor, in teatrele de operatii din Balcanii de Vest, Irak si Afganistan.

Detasamentul este condus de colonelul Augustin Pegulescu, care a indeplinit misiuni in Albania, Irak si Afganistan. In data de 9 ianuarie 2009, a fost ranit in desertul afgan, in urma deflagratiei unui dispozitiv exploziv improvizat.

Din 1996 si pana in prezent, 26 de militari si-au sacrificat viata pentru tara, iar astazi, 50 din cei 165 de raniti dau onorul de Ziua Nationala a Romaniei.

Imagini de la parada via MApNRomania:

1 decembrie a scos in strada mii de persoane, adulti si copii, care asista la parada militara organizata in Piata Constitutiei din Bucuresti.

Traficul rutier in Piata Constitutiei si pe strazile adiacente este inchis in timpul paradei militare. Pana la ora 16:00, traficul este restrictionat pe bulevardul Libertatii, benzile I si II de circulatie, intre bulevardul Natiunile Unite si Calea 13 Septembrie, sensul dinspre Splaiul Independentei catre Piata Regina Maria.

Foto: Ziare.com

De asemenea, pana la ora 15:00 vor fi restrictii de trafic pe urmatoarele artere: Calea 13 Septembrie, de la intersectia Tudor Vladimirescu pana la bulevardul Libertatii; strada Izvor, de la strada B.P. Hasdeu, pana la Piata Arsenalului; strada B.P. Hasdeu, intre str. Izvor si Splaiul Independentei; Splaiul Independentei, de la Piata Operei pana la podul Natiunile Unite, sensul catre Piata Unirii; bulevardul Unirii, intersectia cu bulevardul I.C. Bratianu pana la Piata Constitutiei; bulevardul Natiunile Unite; bulevardul Regina Maria, intre bulevardul Unirii si Piata Regina Maria; bulevardul George Cosbuc, de la intersectia cu B-dul. Tudor Vladimirescu, pana la Piata Regina Maria; Calea Rahovei, intre bulevardul Libertatii si bulevardul George Cosbuc.

De Ziua Nationala, drapelul tricolor este arborat in toate institutiile militare din tara, iar la bordul navelor maritime si fluviale ale Fortelor Navale a fost ridicat Marele Pavoaz.

Foto: Ziare.com

Ceremonii militare si religioase de depunere de coroane de flori sunt organizate in toate garnizoanele din tara unde sunt dislocate mari unitati si unitati militare.

Ca si anul trecut, parada militara organizata de Ziua Nationala se desfasoara in Piata Constitutiei, dupa ce Arcul de Triumf a intrat intr-un proces de reabilitare si reparatii.

Parada militara de anul acesta marcheaza 97 de ani de la Unirea tuturor romanilor intr-un singur stat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#parada militara 1 decembrie , #romani