Ministerul Sanatatii: 2020 a fost pentru Romania si anul in care am pierdut mult mai multe vieti din cauza cancerului decat in anii precedenti

Joi, 04 Februarie 2021, ora 21:15

   

Ministerul Sanatatii: 2020 a fost pentru Romania si anul in care am pierdut mult mai multe vieti din cauza cancerului decat in anii precedenti
Ministerul Sanatatii a transmis, joi, de Ziua Mondiala a Luptei Impotriva Cancerului, ca, din pacate, 2020 a fost pentru Romania si anul in care am pierdut mult mai multe vieti din cauza cancerului decat in anii precedenti. "Pandemia a intarziat accesul la ingrijiri pentru pacienti", a transmis Ministerul.

"2020 a fost anul luptei cu COVID-19. Dar 2020 a fost pentru Romania si anul in care am pierdut mult mai multe vieti din cauza cancerului decat in anii precedenti. Pandemia a intarziat accesul la ingrijiri pentru pacientii cu cancer si acest lucru a fost cu siguranta una dintre cauzele numarului mai mare de decese.

Noul Plan european de combatere a cancerului, lansat in 3 februarie, include o abordare completa, de la preventie pana la calitatea vietii pacientului cu cancer. Este structurat pe patru zone cheie de actiune: preventie, detectie precoce, diagnostic/tratament si imbunatatirea calitatii vietii", a transmis, joi, Ministerul Sanatatii.


In UE 40% dintre formele de cancer sunt prevenibile
Potrivit sursei citate, in Uniunea Europeana aproximativ 40% dintre formele de cancer sunt prevenibile."Ca exemplu concret, 27% dintre toate formele de cancer sunt cauzate direct de consumul de tutun. Prin reducerea la minimum a acestui consum, 9 din 10 cazuri de cancer pulmonar ar putea fi prevenite", a mai transmis Ministerul.

Sursa citata a precizat ca preventia este cea mai eficienta strategie pe termen lung de control al cancerului.

Planul de Preventie va adresa factorii de risc cheie - consum de tutun, alcool, obezitatea si lipsa activitatii fizice, expunerea la poluare, substante carcinogene si iradiere, agenti infectiosi, cu o abordare reala de sanatate in toate politicile si implicand toate structurile guvernamentale.

"Echipa Ministerului Sanatatii are in lucru inca de la debutul mandatului structurarea principiilor si obiectivelor pentru noua Strategie Nationala de Sanatate 2021-2027, alaturi de cadrul general al primului Plan de Actiune in Domeniul Preventiei si Promovarii Sanatatii. In perioada imediat urmatoare, viziunea Ministerului Sanatatii reflectata in Strategia Nationala de Sanatate 2021-2027 va fi facuta publica, iar planul de actiune pentru preventie va fi lansat in consultare publica pentru a beneficia de implicarea tuturor expertilor de la nivelul societatii civile, academice, medicale", a declarat ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu.


Mai puteti citi:

Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 2106 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
FrumoasaTara
rank 5
"Pandemia a intarziat accesul la ingrijiri pentru pacienti", a ...
transmis ministerul NESANATATII !
Nu pandemia, ci nesimtirea si iresponsabilitatea personalului sanitar si a ciocoilor politici conducatori ce au triplat salariile atat celor harnici si competenti, cat si beizadelelor si pitipoancelor incompetente si puturoase.
Pandemia este cel mai bun pretext pentru ca personalul medical caruia nu-i e frica de munca pentru ca stie sa se fereasca de ea sa se scarpine la coate si sa taie frunza la caini, dupa care sa iasa la indemnul ciocoilor ciumei rosii la proteste in Piata Victoriei ca nu au primit maririle si sporurile si drepturile si m-tii mam.lor lor !!!
Se moare cu zile in spitalele din bantustanul Romania si nimeni nu este tras la raspundere, ard de vii pacientii si nici un "meneger" nu este de vina, cel mult este gasit vinovat portarul, paznicul, sau in cele mai grave cazuri vreo infirmiera ghinionista !!!
Cioara de imitatie nereusita de ministru al nesanatatii ciumei rosii, pesedista pintea dovedita infractoare si hoata, isi vede in continuare de viata in deplina libertate, deoarece zdrentze de procurori si zdrentze de judecatori complici ai infractoarei se fac ca nu stiu cine trebuie sa o ancheteze si sa o judece repet, pe hoata dovedita !!!
Tot-la-vale
rank 3
2020
Anul duetului Organ-Tataru, doi criminali inclicuiti acum de Cazzy-Voiculescu. Regimul de exterminare Johannis isi arata fata hada si CRIMINALA.
tarfrad
rank 5
Ha, ha, ha!
De catva timp iți tot spun să nu mai bei, dar... nu asculți!!!

Tu nu recitești ce ai reușit să copitezi la tastatură, măi Bou/Bizon, alias MosG1, alias Bo-ULAKE, alias Tont-la-vale, alias... etc.!!!

Nu se ințelege ce vrei să spui... unde ai măciuca... in c.ur sau in gură...?
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor