Mitingul de miercuri va afecta transportul bucurestean, avertizeaza sindicatele

Luni, 05 Octombrie 2009, ora 11:02
1207 citiri
Mitingul de miercuri va afecta transportul bucurestean, avertizeaza sindicatele

Confederatiile sindicale din Romania au anuntat ca miercuri vor organiza un miting de protest prin care cer niste lucruri care sa le asigure conditii decente de munca, adica salariul minim pe economie sa fie de 740 de lei in 2010, iar in 2014 sa fie de 1400 de lei, dar cer in acelasi timp si modificarea legii unice a salarizarii.

"Protestul de miercuri va afecta activitatea de transporturi in Bucuresti, iar el va fi organizat la ora 13.00. Actiunea de miercuri se concentreaza pe problemele care fac preocuparea zilnica a activitatii noastre. Cerem ca salariul minim pe economie in 2010 sa fie de 740 de lei si 1400 de lei in 2014. Cerem modificarea legii unice a salarizaii care nemultumeste multa lume. Ea trebuie refacuta cel putin in ceea ce priveste zona grilelor, dar si simplificata sa devina mai coerenta", a declarat vicepresedintele Cartel Alfa, Octavian Luca.

Sindicalistii mai cer masuri pentru dezvoltarea economiei nationale, implicarea statului in sustinerea unitatilor economice si un pact pentru ocuparea de noi locuri de munca stabile.

"Cerem masuri si protectia muncitorilor, iar Guvernul si patronatele sa faca u pact prin care tara sa poata sa treaca mai usor peste aceasta criza. De asemenea cerem si majorarea pensiilor", a mai declarat liderul sindical.

Mitingul de miercuri se va desfasura sub sloganul "Guvernanti ganditi-va la oameni"!

"Spun ca lucreaza in interesul nostru, dar ceea ce se intampla nu este in interesul nostru. Vrem o politica coerenta care sa schimbe ceva in tara asta", a mai declarat Luca.

Presedintele Sanitas, Marius Petcu, a tinut sa precizeze luni ca nu este un miting al bugetarilor ci unul al sindicalistilor.

"Ii chem si pe colegii sindicalisti din domeniul economic pentru ca si viitorul lor e in joc. Miscarea sindicala din Romania da un test de solidaritate si luni si miercuri. Vrem ca mitingul sa fie un semnal foarte clar pentru Guvern si Parlament ca vrem sa abordam serios dialogul si parteneriatul social.

Ca un element pe care l-as mentiona este revenirea noastra in Piata Victoriei. De foarte multi ani nu am avut voie sa facem proteste in Piata Victoriei, iar eu imi doresc ca cele cateva revendicari pe care le-am reprezentat acum sa fie inceputul unor dezbateri care sa nu se prelungeasca la infinit", a mai declarat Petcu.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#presedinte Cartel Alfa protest, #miting protest asociatii sindicale, #Marius Petcu Sanitas, #cer pensii marite , #romani