Miturile spulberate ale homosexualitatii (Opinii)

Sambata, 20 Aprilie 2013, ora 18:22
7970 citiri
Miturile spulberate ale homosexualitatii (Opinii)

Acum cateva zile Remus Cernea a avut curajul sa propuna legalizarea uniunilor civile heterosexuale si homosexuale.

Daca despre uniunile heterosexuale opozitia a fost aproape inexistenta (insa la fel si aprobarea), cand a venit vorba de uniunile civile homosexuale scandalul a inflorit la cel mai inalt nivel politic.

O serie de acuzatii au fost lansate in scris si in eter, care de care mai fanteziste si care de care mai neadevarate. Omul nici nu ceruse legitimarea casatoriilor homosexuale si a starnit o furtuna chiar si in aceste conditii.

Autorul articolului este heterosexual si casatorit. Scopul articolului este strict de informare asupra evolutiilor conceptiilor asupra homosexualitatii si a relatiilor homosexuale in tari cu traditie democratica mai avansata decat Romania.

In SUA, evolutia perceptiei asupra relatiilor homosexuale a suferit o adevarata revolutie in ultimii douazeci de ani. Daca in anii '90 societatea americana era intr-o covarsitoare majoritate impotriva relatiilor si a casatoriilor homosexuale, anul acesta o majoritate solida a populatiei SUA se manifesta pentru permiterea casatoriilor homosexuale.

Ce a determinat un astfel de salt in societatea americana, intr-o perioada asa de scurta de timp la nivel istoric?

Problematica homosexualitatii este discutata de cateva decenii in societatea americana.

Primul mit asupra homosexualitatii care a fost spulberat a fost considerarea homosexualitatii ca o boala somatica sau psihica. Dupa multi ani de studii, homosexualitatea a fost scoasa de pe lista de boli recunoscute de asociatia psihiatrilor americani.

Mai mult de atat, unele state au interzis prin lege asa-zisele tratamente de inversare a sexualitatii la minori, care nu au putut fi dovedite ca fiind efective sau fiabile.

Al doilea mit spulberat a fost considerarea homosexualilor ca pe niste ciudati cu care nu e bine sa ai de a face. Homosexualitatea a avut un chip si un glas reprezentate de un numar de vedete foarte populare de la Hollywood, care au avut curaj sa isi exprime public inclinarea sexuala.

Lumea a putut sa vada din ce in ce mai mult ca sunt oameni ca oricare altii si a inceput sa ii admita in societate.

Mai mult decat atat, multe biserici neo-protestante (episcopalienii si anglicanii printre altii) au acceptat homosexuali in rindul lor, iar unele au acceptat chiar si preoti homosexuali.

Insa progresele cele mai mari in perceptia asupra relatiilor homosexuale au venit din tribunale.

In SUA exista un principiu constitutional al egalitatii in fata legii. In fata tribunalelor, argumentele religioase prezentate de conservatori nu au putut supravietui logicii judiciare.

O intrebare care a fost pusa de un judecator american suprem unui avocat a fost de ce crede el ca o casatorie homosexuala nu ar trebui sa aiba loc.

Raspunsul a fost ca un cuplu homosexual nu poate procrea. Lasand la o parte argumentatia ca un cuplu de lesbiene poate procrea perfect prin fertilizare in-vitro, argumentatia nu sta in picioare.

Exista destul cupluri heterosexuale care nu pot avea copii, sau au ales sa nu faca copii. Dupa logica respectiva, daca un cuplu homosexual este oprit de la casatorie pe principiu de lipsa de procreere, atunci tot la fel multe cupluri heterosexuale pot fi oprite de la a se casatori din acelasi motiv (unul din potentialii soti sterili sau ambii parteneri trecuti de varsta propice de procreere).

Egalitatea in fata legii a facut pana la urma casatoriile homosexuale sa poata fi recunoscute pana acum in noua state americane, iar Curtea Suprema a SUA este in pronuntare asupra drepturilor minoritatii homosexuale.

Un alt argument spulberat vine din limitele impuse asupra casatoriei. Conservatorii au venit si au spus ca, daca sunt acceptate casatoriile homosexuale, cine o sa opreasca casatoria cu un animal de companie in viitor? Aici argumentul nu tine, deoarece o casatorie este incheiata cu acordul ambilor parteneri. Or ce fel de acord pentru casatorie poate sa dea un animal de companie?

Multi au spus de asemenea ca homosexualitatea distruge casatoria clasica. Insa cine se uita la statistici deja vede ca institutia casatoriei este in disolutie si criza majora prin prisma numarului de divorturi nemaiintalnit si a oamenilor care prefera sa traiasca singuri sau in concubinaj.

Ultimul argument spulberat vine din prisma evolutiei demografice a globului. Homosexualii sunt o minoritate neglijabila si nu au niciun efect asupra cresterii populatiei globale, care se apropie vertiginos de limita la care planeta nu mai suporta numarul urias de oameni.

In ultimii ani au fost spulberate si ultimele bariere sociale impotriva homosexualilor, cand au fost admisi sa serveasca in armata americana, iar in congresul american au inceput sa apara homosexuali declarati.

Cu opinia publica de partea lor si crescand in fiecare an, se pare ca miscarea homosexuala isi va atinge toate scopurile intr-un viitor destul de apropiat.

In general estul Europei si Romania in particular sunt foarte neinformate asupra a ceea ce este homosexualitatea si in general indoctrinate pe principii religioase.

Cu toate acestea, se poate face o estimare ca peste alti douazeci de ani probabil societatea romaneasca va ajunge la nivelul de maturitate la care sexualitatea nu mai este o crima, ci doar un fel de a fi acceptat.

Citeste si:
Diana Șoșoacă, mesaj plin de ură în vârful pandemiei: ”Pentru voi, idioților, imbecililor, care ați făcut din COVID un țel în viață, sper să vă ia Ala rău pe toți”
Diana Șoșoacă, mesaj plin de ură în vârful pandemiei: ”Pentru voi, idioților, imbecililor, care ați făcut din COVID un țel în viață, sper să vă ia Ala rău pe toți”
Senatoarea Diana Șoșoacă a postat pe Facebook un mesaj care anunță moartea preotului Daniel Măcriș, fostul ei duhovnic. În vârstă de 40 de ani, acesta a fost găsit făra suflare în...
LIVETEXT Miniștrii guvernului Cioloș, audiați marți în comisiile de specialitate. Propunerile USR cad pe capete. Ultimul ministru a intrat la vot
LIVETEXT Miniștrii guvernului Cioloș, audiați marți în comisiile de specialitate. Propunerile USR cad pe capete. Ultimul ministru a intrat la vot
Candidaţii propuşi de premierul desemnat Dacian Cioloş pentru funcţiile de miniştri sunt audiaţi marţi în comisiile de specialitate. Primii programaţi sunt candidaţii de la Cultură şi...
Sursa: Ziare.com