Nostalgicii regimului comunist, in pelerinaj la mormantul lui Ceausescu de Craciun

Miercuri, 25 Decembrie 2013, ora 16:26
6732 citiri
Nostalgicii regimului comunist, in pelerinaj la mormantul lui Ceausescu de Craciun

Ca in fiecare an in preajma Craciunului, si anul acesta nostalgicii regimului comunist s-au adunat la mormantul sotilor Ceausescu, la Cimitirul Ghencea din Capitala, acolo unde sunt ingropate ramasitele pamantesti ale acestora.

Oamenii, in mare parte persoane de varsta a treia, aduc flori si aprind cate o lumanare la capataiul dictatorului Nicolae Ceausescu si a consoartei sale, Elena, potrivit Antena 3. Acolo, la mormantul cuplului dictatorial, s-au tinut astazi si discursuri, exact ca pe vremea raposatilor.

Craciun la mormantul lui Nicolae Ceausescu

Oamenii care s-au adunat acolo pentru a le aduce un omagiu sotilor Ceausescu au si un partid - Noul Partid Comunist Roman. Unul dintre reprezentantii partidului a declarat ca "trebuie readusa in constiinta oamenilor Partidul Comunist Roman cu ceea ce a facut el bun". Reprezentantii partidului considera ca "prin ordine", lucrurile ar merge mai bine.

Totodata, ei au adus la mormant fotografii cu cuplul dictatorial si coroane de flori, obiecte inscriptionate cu mesaje de venerare a celor care, in urma cu aproape un sfert de veac au fost executati, chiar in ziua de Craciun. "Poporul ma va razbuna! Traiasca Romania Libera si Independenta", sta scris pe unul dintre portretele din tinerete ale dictatorului.

Nostalgici dupa "siguranta" din perioada comunista

Anul acesta vremea a tinut cu nostalgicii regimului comunist, temperatura fiind una destul de blanda, spre deosebire de anul trecut, cand oamenii adunati la Cimitirul Ghencea nu au putut petrece acolo mai mult de trei ore.

In urma cu un an, comemorarea sotilor Ceausescu a fost facuta cu ajutorul unui DVD Player pe care au fost puse cantece socialiste si mai multe discursuri ale "iubitului conducator".

24 de ani de la Revolutia din 1989. Nostalgicii vin la Muzeul Ceausescu din Targoviste (Galerie Foto)

Intrebat de ce a venit la mormantul din Ghencea in ziua de Craciun, un cetatean a raspuns: "Pentru a comemora asasinarea a 24 de ani si ne intrebam ca o ducem foarte prost. Tin minte ca era un loc de siguranta din punct de vedere al socialului, ca aveai o casa cat de cat, aveai o siguranta pe strada, un loc de munca. Ce as putea spune? Ca acum nu prea mai ai mai nimic".

Data de 25 decembrie 1989 a ramas in istoria tarii ca ziua in care cuplul dictatorial a fost executat, iar comunismul inlaturat. Dupa un proces care a durat doar trei ore, Nicolae si Elena Ceausescu au fost condamnati pentru genocid, subminarea puterii de stat si subminarea economiei nationale, fiind executati si confiscandu-li-se averea.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#mormant Ceausescu nostalgici, #partid comunist Nicolae Ceausescu, #moarte executare Nicolae Ceausescu , #romani