Noul clasament al celor mai fericite tari - Pe ce loc e Romania

Miercuri, 16 Martie 2016, ora 19:24
7658 citiri
Noul clasament al celor mai fericite tari - Pe ce loc e Romania
Foto: Pixabay

Cel mai recent clasament al celor mai fericite tari este condus de Danemarca. Castigatoarea din 2015, Elvetia, se afla anul acesta pe locul 2.

Romania e pe locul 71 din 157, dupa tari precum Kazahstan, Republica Moldova si Rusia (aflate pe locurile 54, 55 si 56) si chiar Libia (aflata pe locul 67).

Topul celor mai fericite tari din lume - pe ce loc e Romania

Bulgaria se afla pe pozitia 129, intre Senegal si Mauritania. Topul este inchis de Togo, Siria si Burundi.

Clasamentul a fost realizat tinandu-se cont de venitul pe cap de locuitor, de speranta de viata, de sistemul de sanatate si nu numai.

Dupa Danemarca, tara cu 5,6 milioane de locuitori, si Elvetia, urmeaza, in ordine, Islanda, Norvegia, Finlanda, Canada, Olanda, Noua Zeelanda si Australia.

Statele Unite se afla pe locul 13, urmate de Costa Rica si Puerto Rico.

Prima oara cand s-a realizat un astfel de clasament a fost in 2012. De atunci, topul a fost publicat anual.

S-a stabilit ca nivelul de fericire este dat de starea de sanatate, accesul la sistemul medical, relatiile de familie, siguranta jobului, libertarea de a alege din punct de vedere politic sau nivelul de coruptie din guvern.

Danemarca este o tara cu taxe mari, insa mare parte din banii stransi sunt reinvestiti in scoli, universitati si sanatate, unde accesul este gratuit. Dezastrele naturale sunt rare in Danemarca, iar coruptia e la un nivel foarte jos.

Dupa cum declara Knud Christensen, un danez de 39 de ani din Copenhaga, "noi nu avem griji".

"Daca ne facem griji, e vorba despre vreme. Va ploua azi, va ramane gri cerul sau va fi frig?", declara el, conform Daily Mail.

Kaare Christensen, profesor universitar, explica si faptul ca nu e greu ca un danez sa fie satisfacut de viata lui: "Sunt fericiti cu ceea ce au. Nu au mari asteptari".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#top tari fericite 2016, #clasament cele mai fericite tari, #cele mai fericite natiuni, #romani fericiti , #romani