Opinii: Totul e pe dos in Romania!

Luni, 28 Iunie 2010, ora 23:01
2194 citiri
Opinii: Totul e pe dos in Romania!

Care America? Romania e tara tuturor posibilitatilor. Sigur, nu in sensul ca ai mari posibilitati aici. Doar ca ti se poate intampla orice. Poate ar fi mai bine sa-i zicem tara tuturor paradoxurilor. Si zilele trecute ne-au aratat asta din plin.

Avem un proprietar de televiziune putred de bogat si suspect pana in maduva oaselor de mita ori santaj capabil sa fie in acelasi timp justitiarul sarac si cinstit al plebei.

Avem decizii luate pentru salvarea pensionarilor, dar care de fapt ii ingroapa mai mult. Avem judecatori la Curtea Constitutionala care se transforma in ministri de finante. Si cate si mai cate. Nu-i asa ca e minunat?

Oare ce se gandeau?

Se gandeau ei bugetarii ca vor obtine asta? Se gandeau ca protestele lor vor pune atata presiune pe Curtea Constitutionala incat decizia pe care a dat-o ii ingroapa si mai mult? Stiau salariatii la stat ca sunt loviti de doua ori prin asta? Sau stiu pensionarii ca obtin acelasi lucru pe care l-ar fi obtinut daca lasau taierea de 15%?

Probabil nu, desi e posibil ca taierea provocata de cresterea TVA sa fie chiar mai mare. Sa nu uitam ca ei isi dau cea mai mare parte din bani pe mancare si medicamente. Se gandeau ei ca se poate? Nu. Pur si simplu li s-a intamplat ce-au dorit. Dar asta i-a ars. Paradoxal.

Sa ne intoarcem la Dan Diaconescu. Patronul OTV arestat si apoi eliberat, sub suspiciunea de santaj si amenintare. Si la el gasim paradoxuri. Numai paradoxuri. Un prieten al puterilor care da impresia ca e anti-putere. Un bogatan care pozeaza in sarac. Sigur, unii nu cred ca e bogatan. Cu 33 de milioane de euro, nu e bogatan. Comparat poate cu Patriciu.

Fata de omul de rand, e super bogatan. Si mai sunt lucruri care mai de care mai interesante la el. In primul rand, e greu de crezut ca putea strange banii astia dintr-o rabla de televiziune. Sau cel putin nu legal. Pentru gloata, el insa pare cinstit. Paradoxal.

Date fiind toate astea, nimic n-ar mai trebui sa ne mire la Dan Diaconescu. Nici ca-si face partid, nici ca va candida la presedintie. La urma urmei, n-ar trebui sa ne mire nici ca, asa cum au observat multi, clarvazatorul lui Diaconescu nu a vazut arestarea. Paradoxal.

De ce nu?

Si de ce nu s-ar intampla lucruri de astea in Romania? De ce nu? Ca doar n-ar fi primele. Si nici cele mai mari.

La noi, cel mai mare luptaror antisistem, numindu-l aici pe Basescu, e parte a sistemului ca putini altii. Din scoala asta.

Dar nu e asta lucrul cel mai grav. Altele depasesc limita ridicolului. Aveam un mafiot absolut ca Voicu la un pas sa fie ministru de Interne.

Avem un turnator si un securist dovedit precum Dan "Felix" Voiculescu in postura de campion al moralitatii si aparator al statului de drept. Ii avem si pe ceilalti moguli care au facut bani pe seama statului si acum finanteaza trusturi de presa care striga tocmai lucruri din astea.

Avem o Inalta Curte de Casatie si Justitie plina de oameni care lucrau cu interlopii. In ritmul asta, ne putem astepta la un Ministru al Culturii precum Vanghelie. Sau la Satana in fruntea Agentiei pentru Culte. Ar mai mira pe cineva ? Si daca da, cate secunde?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
#Romania pe dos, #arestare Dan Diaconescu, #probleme Romania , #romani