Opinii: Traiasca PCR!

Duminica, 11 Iulie 2010, ora 13:45
2604 citiri
Opinii: Traiasca PCR!

Nu stiu la altii cum e, dar stiu ca la noi romanii s-a inzdravenit bine PCR-ul. Sa nu va treaca prin minte ca fac referire la partidul de "duioasa" amintire, care-ti dadea butelia cea de toate zilele daca erai cuminte, daca nu spuneai bancuri despre tovarasu' si daca-ti faceai temele la timp. Nici vorba!

PCR este un sindrom care a muscat cu pofta si nesat din societatea romaneasca, o boala urata care miroase de la distanta ca o buba invadata de puroi, este intinsa ca o molima si extrem de contagioasa. Initialele se descifreaza asa, in cazul in care nu v-ati dat seama: Pile, Cunostinte si Relatii.

PCR nu are legatura doar cu comunismul. Ca daca ar fi avut nu s-ar fi dezvoltat cu asa o vigoare in vremurile pe care noi le etichetam ca fiind capitaliste. Nu are nimic de-a face nici cu americanismul "network".

Reteaua o construiesti daca esti un bun profesionist, o cladesti treapta cu treapta. Cu alte cuvinte, te faci vizibil, esti pe piata, te marketezi la bursa.

Pentru PCR nu e nevoie sa fii nici bun profesionist, nici vizibil si nici de cota de piata nu-ti pasa. Nu trebuie sa transpiri urcand treptele. Este suficient sa ai o pila buna, o cunostinta plasata intr-un post strategic sau o relatie care-ti este indatorata si gata. Vei fi remarcat!

De cand cu criza, PCR a prins radacini in povestile despre cum se procura un loc de munca sau cum se ocupa o pozitie de conducere. Daca ai PCR la purtator nu trebuie sa te framanti. Va rezolva el totul pentru tine. Nu conteaza ca nu ai experienta, de exemplu, in marketing, PCR te unge direct responsabil zonal, iti da masina, telefon si card de benzina.

E prea putin important si deloc un criteriu definitoriu ca experienta ta este concentrata intr-un anumit domeniu, PCR daca vrea te duce la polul opus, unde nici cu mintea nu gandesti.

Daca vanezi o pozitie de conducere, nu ezita! PCR te poate ajuta. Iti doresti sa fii director, manager, politician, consilier intr-un minister, tot PCR stie cum se pot aranja lucrurile. Mai nou, a patruns si in zonele in care altadata ar fi avut interdictie.

Cu tupeul caracteristic se fataie prin companiile private. Si acolo, mai nou, angajarile se fac in ordinea gradului de rudenie. Este ca la o succesiune. Rudele mai apropiate sunt indreptatite la o portie mai mare din avere. De aceea, se mai spune ca PCR are o legatura de sange, de grad 1, cu "nepotismul".

De ce sa ne mai miram de institutiile statului?! Unde la adapostul zidurilor groase s-a dezvoltat "famiglia", pozitiile caldute se mostenesc din tata in fiu, din fiu in nepot si tot asa.

Cand si investitorul particular, ai zice interesat in prosperarea afacerii, in bunul mers al lucrurilor, s-a dat pe brazda si a inlocuit sintagma "omul potrivit la locul potrivit" cu "omul pilos la loc banos". Si atunci de unde sa pretinzi performanta?! Sa astepti sa evoluezi cand ti-ai recrutat oamenii dupa criterii atat de subiective. Si te mai miri ca afacerea iti merge in cap.

Traiasca Pilele, Relatiile si Cunostintele fiindca iti coloreaza viata in roz. Daca nu le ai, procura-le cum altadata se procura "pe sub mana" salamul, untul si cascavalul. Voi aveti PCR la purtator?

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#PCR Romania, #posturi pile, #nepotism obtinere posturi , #romani
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Iata cand s-a hotarat cine sa puna mana pe fabricile si uzinele tarii , cine sa fie capitalistii aia de azi ....