Opinii: Pamanteni atrasi in tanara gaura neagra

Autor: Iulian Leca, Senior editor
Marti, 16 Noiembrie 2010, ora 18:32
16025 citiri
Opinii: Pamanteni atrasi in tanara gaura neagra

Cand cercetatorii NASA se pregateau sa anunte descoperirea mileniului, "exceptionalul obiect din vecinatatea noastra", imi imaginam ca in sfarsit vom avea o explicatie a fenomenelor tot mai ciudate de langa noi.

Nu mica ar fi fost mirarea daca am fi aflat ca fiinte verzi, cu ochi bulbucati si urechi ascutite, cu pielea solzoasa si coada in loc de fund, populeaza universul si, dupa o calatorie de miliarde de ani lumina, au ajuns in proximitatea Terrei.

Cei innebuniti dupa viata extraterestra au fost dezamagiti - mai au de asteptat pana la intalnirea cu ET. Noi, cei deranjati deja de extraterestrii pamanteni, s-ar putea sa fi avut mai mult noroc. A fost gasita cea mai tanara gaura neagra din vecinatatea noastra. Doar 30 de ani. In raport cu varsta Pamantului - 4,5 miliarde de ani - sau a universului - aproximativ 13 miliarde - cei 30 de ani ai micutei gauri negre aproape nu conteaza.

Este momentul in care gaura prinde contur, cand uriasele forte se aduna pentru a forma ceea ce va fi un adevarat aspirator de stele si materie cosmica. Astrofizicienii au aratat ca, inainte de a fi inghitita complet, o stea este dilatata si lungita la maxim in momentul in care incepe sa intre in raza de actiune a gaurii negre. Obiectul ce urmeaza a fi inghitit isi pierde trasaturile obisnuite, legile care il guvernau sunt date peste cap, iar singura forta care domina sunt legile gaurii. Negre.

Trebuie ca evenimentul ce tocmai are loc in vecinatatea noastra sa ne fi influentat intr-un fel oarecare. Asa am explica ciudateniile si aberatiile care au pus stapanire pe viata noastra. Nasterea unei tinere gauri negre ne-ar face sa intelegem cum am ajuns sa sarbatorim inaugurarea a 10 kilometri de autostrada. Sau sa ne laudam cu 40 de kilometri construiti in 2 ani! Cand, in partea cealalta a lumii - neafectata de atractia gaurii negre - oamenii construiesc sute si mii de kilometri de autostrada intr-un an.

Pasul pe care cercetatorii NASA il mai au de facut este sa explice de ce gaura neagra ii afecteaza doar pe unii pamanteni, iar pe altii nu. Pana atunci, ramanem victimele celor afectati de atractia gaurii. Morala lor dispare, valorile li se inverseaza, legile lor nu mai coincid cu ale noastre, iar comportamentul devine agresiv si arogant. Cei loviti de atractia gaurii, ei insisi reprezentanti ai Legii, vor continua sa duca mai departe o procedura declarata neconstitutionala de o Curte Constitutionala.

Aceiasi oameni care printre masurile anticriza au bifat cele mai distrugatoare si falimentare decizii care puteau fi luate pe timp de recesiune. Ei sunt cei care in campaniile electorale se jurau ca totul va fi bine, salariile si pensiile vor creste, iar acum au taiat tot ce au putut. Sunt cei care va fura voturile de doua ori - prima oara la alegeri, apoi in Parlament. Sunt aceiasi indivizi care apar la televizor si ne explica de ce se sacrifica ei pentru binele nostru. In timpul asta, noi saracim, iar lor criza le umple conturile.

Vorbim despre cei care nu au ochi sa vada dezastrul pe care il provoaca, pentru ca se cearta cu trecutul si cu cei care au fost inaintea lor la masa bogatilor. Sunt cei care acum nu mai au de unde sa fure la fel ca predecesorii lor, iar pentru asta sunt gata sa taie si pensiile muribunzilor. Sunt cei care voteaza din greseala, impotriva lor, dar mai ales impotriva noastra. Apoi, tot pe noi ne cearta, pentru ca protestam impotriva "binelui" pe care ni-l fac.

Sunt ei, cei care nu inteleg ca ne reformeaza si ne modernizeaza pana ne ingroapa in colapsul unei gauri mai negre si mai mari decat ultima descoperire a oamenilor de stiinta de la NASA.

Sunt fiinte extraordinare care acum refuza sa mai iasa afara, desi pana nu demult se scaldau zilnic printre noi, incercand sa ne prosteasca, ieftin si bine. Si au reusit. Imediat dupa, ne-au facut felul. Si-au dat arama pe fata. Nu face nimic. Pana la viitoarele alegeri vom uita tot ce ni s-a intamplat. Gaura va actiona si asupra noastra. La unii le-a luat bunul simt si dragostea de aproape, altora le extrage memoria si inteligenta.

Citeste si:
USR anunță din opoziție că se opune taxei de solidaritate pentru marile companii. „Nu ar face decât să lovească în cei mai importanţi contribuabili în economie”
USR anunță din opoziție că se opune taxei de solidaritate pentru marile companii. „Nu ar face decât să lovească în cei mai importanţi contribuabili în economie”
USR a transmis miercuri, 8 decembrie, că taxa de solidaritate luată în discuție pentru marile companii nu va face decât să lovească în cei mai importanți contribuabili în economie....
PSD vrea ca numirea prefecţilor să se facă în funcţie de ponderea politică din parlament. Social democrații ar urma să aibă 21 de prefecţi, printre care şi Capitala
PSD vrea ca numirea prefecţilor să se facă în funcţie de ponderea politică din parlament. Social democrații ar urma să aibă 21 de prefecţi, printre care şi Capitala
Social-democraţii şi liberalii vor discuta, miercuri, în coaliţie, despre împărţirea funcţiilor de prefecţi şi şefi de agenţii şi autorităţi. Marţi, discuţia nu a ajuns la un acord...