Ziare.com

Peste 3.000 de apartamente din Brasov au ramas fara apa calda

Luni, 10 Mai 2010, ora 22:02

   

Peste 3.000 de apartamente din Brasov au ramas fara apa calda
Un numar de 3.211 apartamente din municipiul Brasov au ramas fara apa calda, incepand de luni, dupa ce furnizorul de gaz metan, GDF Suez Energy Romania, a sistat alimentarea cu gaz metan a zece centrale de cvartal apartinand CET Brasov.

"Am primit vineri, dupa ora 17.00, notificarea din partea GDF Suez in care eram anuntati ca furnizarea de gaz la respectivele puncte de consum va fi intrerupta din 10 mai, in cazul in care nu achitam intreaga factura. Le-am comunicat ca platim pana la sfarsitul lunii mai, insa nu au acceptat.

In aceasta dimineata (luni - n.r.) a fost sistata alimentarea cu gaz pentru cele zece centrale de cvartal. La momentul actual, noi mai avem la ei restanta doar suma de 4,2 milioane de lei, adica o parte din factura de 7,3 milioane lei corespunzatoare lunii februarie. Din septembrie anul trecut si pana acum am platit catre GDF Suez peste 84 milioane lei. Am achitat toate datoriile istorice, este prima data cand CET este practic la zi cu datoriile, iar acum au sistat furnizarea pentru 4 milioane de lei", a declarat, intr-o conferinta de presa, directorul CET, Florin Cutitei.

Directorul CET a spus ca la sediul societatii a ajuns si factura aferenta lunii martie, care va fi scadenta la data de 15 mai, in valoare de 4,7 milioane de lei, dar si ca exista un decalaj de 60 de zile intre facturile emise de furnizorul de gaze naturale si scadenta la consumatorul final.

Cele zece centrale de cvartal afectate de masura GDF Suez se afla in toate zonele orasului, cele mai multe fiind, insa, in cartierul Astra, suma datoriilor acestor puncte de consum catre CET fiind de 4,88 milioane lei, conform spuselor directorului CET.

Cea mai mare datorie este de 1,8 milioane de lei si este inregistrata la Centrala CT1 Bartolomeu (care alimenteaza 194 de apartamente), iar pe locul al doilea se afla o centrala din cartierul Valea Cetatii, cu 1,11 milioane de lei datorii.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1211 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Solutia!

Pentru apa calda este montarea unui boiler electric . Scapati de stresul , apei reci platite ca apa calda. Cea mai buna solutie : montarea unei centrale de apartament sau de bloc. Faceti toti odata ca sa obtineti discaunt la achizitionarea centralelor si la manopera. Se poate face si in rate. Curaj si succes!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor