Populatia lumii, in scadere - Vezi cand vor disparea romanii

Marti, 23 August 2011, ora 17:35
7169 citiri
Populatia lumii, in scadere - Vezi cand vor disparea romanii

Populatia lumii scade, in multe tari rata fertilitatii fiind din ce in ce mai mica, arata o analiza demografica realizata de Organizatia Natiunilor Unite.

Analiza ONU arata ca 42% din populatia lumii traieste in state cu fertilitate scazuta si populatie imbatranita, unde femeile nu nasc indeajuns copii pentru a permite o reinlocuire naturala a populatiei.

Tarile cu fertilitate maxima sunt concentrate in Africa (39 din cele 55 de tari de pe continent au fertilitate mare), insa aici si speranta de viata este mai scazuta, din pricina epidemiei de HIV-SIDA. Specialistii adauga, insa, ca, datorita progreselor in medicina, se estimeaza ca speranta de viata va creste.

In prezent, in tarile cu o rata a fertilitatii mica, 11% din populatie are varsta de peste 65 de ani, in timp ce doar 34% au varsta de sub 25 de ani. Se estimeaza ca, pana in 2050, procentul de persoane in varsta va creste (26%), iar cel de tineri va scadea pana la 24%.

Singurele tari care vor reusi sa isi inlocuiasca populatia sunt cele cu o rata a fertilitatii buna, arata analiza, adica sa asigure ca fiecare femeie poate sa nasca cel putin o fiica. In 83 de tari din lume, acest lucru cel mai probabil nu se va intampla, arata analiza: in Hong Kong, la fiecare 1.000 de femei nu se nasc decat 547 de fiice.

Coform calculelor facute de jurnalistii "The Economist", daca tendintele de scadere a ratei ferilitatii se mentin, statele si-ar putea pierde pe rand locuitorii, urmand ca pe planeta sa ramana ultimii bralizienii si canadienii.

In Romania, ultima femeie se va naste in jurul anului 3.200.

In Romania, aproape 15% din populatie are peste 65 de ani, iar procentul de femei de varsta fertila (15-49) este de 49%. In conditiile actuale, se estimeaza ca densitatea populatiei va scadea de la 90 de cetateni pe kilometru patrat in 2010, pana la doar 62 in 2100.

Conform statisticii, cresterea populatiei in Romania a trecut pe minus in perioada 1990-1995, iar trendul se va mentine in anii urmatori.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Când merg românii la vot să-și aleagă primarii, europarlamentarii și președintele țării. ”Vor fi întrebări de ce se decalează”
Când merg românii la vot să-și aleagă primarii, europarlamentarii și președintele țării. ”Vor fi întrebări de ce se decalează”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat că alegerile prezidenţiale vor avea loc în septembrie, iar cele parlamentare pe 8 decembrie. „Acum se va vorbi de calendarul electoral. Am făcut ce e...
Gabriela Firea după decizia comasării alegerilor: ”Am votat să avem liste comune la europarlamentare cu PNL”
Gabriela Firea după decizia comasării alegerilor: ”Am votat să avem liste comune la europarlamentare cu PNL”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, că a votat ca alegerile europarlamentare să fie comasate cu cele locale, iar PSD şi PNL să aibă liste comune la alegerile...
#populatie scadere, #populatie scadere Brazilia , #romani