Populatia Romaniei, in scadere

Marti, 10 Ianuarie 2012, ora 14:02

   

Populatia Romaniei, in scadere
Numarul deceselor a depasit, in luna noiembrie a anului trecut, cu 5.666 de persoane totalul copiilor nascuti in aceasi perioada.

Astfel, potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS), sporul natural negativ a fost mai mare cu aproximativ 40% comparativ cu aceesi luna din 2010, insa cu 30% in crestere fata de luna octombrie a acestui an.

Concret, in noiembrie s-au nascut 15.867 copii, cu 600 mai putini decat in luna octombrie. De asemenea, numarul celor care au murit in luna noiembrie a fost de 21.533, cu 811 decedati mai multi decat in luna octombrie.

Sporul natural a fost negativ atat in luna noiembrie, de minus 5.666 persoane, cat si in luna octombrie, cans sporul natural a fost de minus 4.255 persoane.

Numarul copiilor cu varsta sub un an care au decedat in luna noiembrie a fost de 184, aceasta rata reprezentand o crestere semnificativa comparativ cu luna octombrie.Pe de alta parte, in luna noiembrie s-au inregiatrat 4.974 casatorii, in scadere cu 5.544 casatorii fata de luna precedenta.

In ceea ce priveste numarul divorturilor, acesta a fost de 2.719, mai are cu 293 decat luna precedenta.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3963 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Omu cu satiru
rank 2
Sper sa vedem rezultatele recensamintului
inainte de alegeri, sa vedem daca se reduc hotii din parlament conform (procentual) cu populatia tarii.
Utilizator sters
asta e marea realizare a pdl (baselu-boc-udrea)...
adica reducerea populatiei omanesti...urmeaza exodul ovreilor din Israel pt care Udrea a construit sali de sport la sate iar Isarescu a devalizat aurul BNR!
vin_de_sfecla
rank 3
Atunci cine se inmultesc fara numar, ca ierbivorele?
Stie cineva?!
Te-o
rank 5
Data fiind imbatranirea populatiei fenomenul este normal
O perioada de timp sporul natural va fi negativ pana cand se va echilibra piramida varstelor agravata si de emigrarea persoanelor ajunse la varsta fertilitatii!
Guvernul ar trebui sa ia masuri de incurajare a natalitatii cu precadere in zonele in care se face resimtita scaderea acesteia si mai ales a mamelor care lucreaza(acesta fiind garantia sporului populatiei cu un anumit nivel educational si posibilitati de a-si creste civilizat copii).Teo
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor