Posta Romana va distribui materiale informative ale UNICEF pentru prevenirea raspandirii COVID-19

Comunicat de presa
Marti, 05 Mai 2020, ora 16:30
11391 citiri
Posta Romana va distribui materiale informative ale UNICEF pentru prevenirea raspandirii COVID-19
© UNICEF - Andrei

UNICEF si Posta Romana isi unesc eforturile pentru prevenirea infectiei cu COVID-19. Astfel, compania va distribui, catre populatie, odata cu trimiterile postale si drepturile sociale, materiale de informare privind prevenirea infectiei.

Campania se va desfasura, pentru inceput, in judetele Brasov si Bacau si este dedicata copiilor, parintilor si persoanelor care au in grija copii.

In contextul situatiei cauzate de virusul COVID-19, UNICEF in Romania dezvolta o serie de materiale de comunicare dedicate copiilor, parintilor, tutorilor si profesionistilor care lucreaza pentru copii.

Scopul este acela de a-i ajuta sa se protejeze mai bine pe ei insisi si pe cei dragi, pentru a preveni raspandirea virusului. Totodata, acestia vin cu recomandari pentru parinti cu privire la modul de a discuta situatia actuala cu copiii lor, dar si cu idei pentru copii cu privire la modul de petrecere a acestei vacante neprevazute.

Pentru a se asigura ca mesajele de preventie vor ajunge si la cei mai vulnerabili copii, parinti, bunici si la alte persoane care au in grija copii, UNICEF a solicitat sprijinul Companiei Nationale Posta Romana pentru distribuirea gratuita a materialelor dezvoltate, in prima faza, ca test, in judetele Bacau si Brasov.

Astfel, prin intermediul factorilor si agentilor postali, compania va distribui catre populatie, la inceputul lunii mai, materialele de informare puse la dispozitie de reprezentantii organizatiei.

Concret, factorii postali vor distribui, la inceputul lunii mai, un total de 540.000 de flyere in fiecare judet, iar fiecare beneficiar va primi, odata cu trimiterile postale sau cu drepturile sociale (pensii, alocatii, somaj etc.) cate un exemplar din cele trei materiale diferite.

"Posta Romana se implica, cu titlu gratuit, in aceasta campanie de informare. Compania are logistica si resursele umane necesare pentru distribuirea catre populatie a mesajelor de informare dezvoltate de UNICEF. Participand la aceasta actiune umanitara suntem < parte din viata oamenilor >, asa cum spune si sloganul companiei", a declarat Horia Grigorescu, Directorul General al Postei Romane.

"Ne bucuram ca pornim acest parteneriat pentru ca astfel mesajele noastre vor putea ajunge mai ales la categoriile cele mai vulnerabile, care nu au acces la internet si la dispozitive mobile de comunicare. Posta Romana este o companie cu acoperire nationala, al carei sprijin si implicare conteaza mult in aceste momente", a declarat Pieter Bult, reprezentantul UNICEF in Romania.

Despre UNICEF

UNICEF este cea mai cunoscuta organizatie mondiala care promoveaza drepturile copiilor, avand o prezenta in peste 190 de tari si teritorii si cu programe operative de teren in mai mult de 150 de tari.

Cu o expertiza de 30 de ani in Romania, UNICEF sprijina accelerarea reformelor in domeniul educatiei, sanatatii si protectiei sociale destinate garantarii accesului echitabil la servicii de calitate al tuturor copiilor romani, in special al celor vulnerabili si al familiilor acestora.

In cadrul acordului de cooperare intre Romania si UNICEF pentru perioada 2018 - 2022, UNICEF deruleaza programe atat la nivel national, cat si actiuni la nivel international, promovand bunele practici.

Despre Posta Romana

Posta Romana este operatorul national din domeniul serviciilor postale si se afla in proprietatea statului roman, reprezentat de Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor (93,52%) si Fondul Proprietatea (6,48%).

Compania detine o retea de peste 5.500 de subunitati postale la nivel national, distribuind saptamanal peste 11 milioane de trimiteri postale. Peste 19 milioane de locuitori beneficiaza de serviciile Postei Romane si peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reteaua postala proprie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cătălin Cîrstoiu se pare că s-a dovedit a fi mai degrabă nepotrivit pentru a candida din partea PSD+PNL pentru Primăria Capitalei. Astfel, alianța care formează și guvernul ar lua deja în...
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
#UNICEF parteneriat Posta Romana , #romani