Proiect lansat in premiera: Alerta SMS cand iti expira buletinul

Joi, 11 Aprilie 2019, ora 12:17
2937 citiri
Proiect lansat in premiera: Alerta SMS cand iti expira buletinul
Foto: Arhiva Ziare.com

Iesenii carora le expira cartile de identitate vor primi o alerta prin SMS, in urma implementarii, in premiera nationala, a programului "Alerta la identitate", lansat de Directia Locala de Evidenta a Persoanelor (DLEP) Iasi.

Directorul DLEP Iasi, Marius Bodoga, a declarat, ca proiectul va fi implementat incepand de la 1 mai si vizeaza alertarea populatiei privind apropierea datei expirarii termenului de valabilitate a cartii de identitate.

Potrivit sursei citate, acest lucru se va realiza prin intermediul mesajelor scurte de tip SMS, transmise de la numarul scurt 1889.

"Transmiterea alertei se face cu 3-6 luni inainte de data expirarii actului de identitate. Mesajul va fi transmis pentru cartea de identitate, cat si pentru cartea de identitate provizorie. Bineinteles, respectam normativele europene, astfel incat alerta se va transmite doar persoanelor care si-au exprimat acordul. Noi vrem sa ajutam cetatenii, nu sa-i stresam", a declarat Marius Bodoga.

El a declarat ca intentioneaza sa implementeze acest proiect intrucat aproape jumatate dintre solicitarile pentru un nou act de intentitate sunt pe motiv de expirare a perioadei de valabilitate.

"La 1 ianuarie 18.420 de persoane din judetul Iasi figurau fara act de identitate valabil. Pe de alta parte, peste 70% dintre persoanele care vin in audienta solicita eliberarea in regim de urgenta a actului de identitate deoarece documentul pe care il au a expirat si nu pot calatori in strainatate, nu pot incheia diverse acte sau nu pot intra la examene", a explicat Marius Bodoga.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#SMS alerta expirare buletine, #SMS alerta buletine , #romani