Romancele se marita cu africani pentru cateva sute de euro

Marti, 11 Noiembrie 2014, ora 14:21
9601 citiri
Romancele se marita cu africani pentru cateva sute de euro
Foto: eClujeanul.ro

Zeci de barbati din tari precum Nigeria, Bangladesh, Albania, Sudan sau Republica Moldova negociaza cu femei din Romania casatorii de convenienta, pentru care platesc, de obicei, intre 300 si 500 de euro, pentru ca astfel sa ajunga, fara viza, in tari ale Uniunii Europene.

Din datele Inspectoratului General pentru Imigrari (IGI) reiese ca, in primele zece luni ale anului trecut, au fost depistate 37 de casatorii de convenienta, cele mai multe in Bucuresti si in judetele Dolj, Cluj, Prahova si Iasi.

Strainii care s-au casatorit cu persoane din Romania, pentru a putea astfel sa ajunga fara viza in Uniunea Europeana, provin din Nigeria, Egipt, Bangladesh, Turcia, Sudan, Republica Dominicana, Pakistan, Iordania, Maroc, Liban, Ghana, Camerun, Tunisia, Ucraina, Republica Moldova si Albania.

In majoritatea cazurilor, strainii au luat legatura cu romancele prin intermediul site-urilor de socializare. Tot acolo au negociat si pretul, de cele mai multe ori fiind vorba despre sume cuprinse intre 300 si 500 de euro.

In cele mai multe situatii, este vorba despre barbati care cauta casatorii de convenienta in Romania. Acestia pleaca apoi in tari din Uniunea Europeana, unde isi cauta de lucru la negru.

Exemplu de casatorie de convenienta

Un exemplu de casatorie de convenienta este cel al camerunezului Joseph, de 37 de ani, cu Aurelia, o femeie de 44 de ani, din Bucuresti, mama a trei copii. Intr-o prima faza, politistilor le-a atras atentia diferenta de varsta, dupa care au aprofundat cercetarile si au chemat-o pe femeie la audieri.

In timpul interogatoriului, aceasta a spus ca se intelege cu sotul ei prin semne si ca varsta nu conteaza, importanta fiind "dragostea si intelegerea" dintre ei. Aceasta a mai spus ca barbatul a cerut-o in casatorie pe internet.

"M-a cerut in casatorie prin intermediul calculatorului. El a scris pe Google translate, in franceza, daca vreau sa ma casatoresc cu el, calculatorul a tradus in romaneste, iar eu am acceptat", le-a spus femeia politistilor.

Casatoriile dintre romani si straini sunt verificate

Pentru a preveni astfel de situatii, casatoriile dintre cetateni romani si straini care nu provin din tari ale Uniunii Europene sunt verificate de ofiterii IGI, cu ajutorul unui ghid realizat cu sprijinul unei echipe de experti olandezi.

Politistii cerceteaza daca cei doi soti locuiesc impreuna, daca s-au cunoscut inaintea casatoriei, daca vorbesc o limba pe care o inteleg amandoi, daca vreunul dintre soti a mai fost vreodata implicat intr-o casatorie de convenienta, daca cei doi cunosc date personale legate de partener si daca acea casatorie a fost conditionata de plata unei sume de bani intre soti, cu exceptia sumelor primite cu titlu de dota.

Daca politistii stabilesc ca nu este vorba despre o casatorie de convenienta, cetateanului strain i se acorda drept de sedere de pana la cinci ani pe teritoriul Romaniei si o carte de rezidenta temporara, care ii permite sa calatoreasca fara viza in spatiul Uniunii Europene, insotit de sot sau sotie.

In caz contrar, cetateanului strain ii este refuzata prelungirea dreptului de sedere, iar pe numele sau este emisa, potrivit legii, o decizie de returnare, acesta avand obligatia sa paraseasca Romania in termen de 30 de zile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#romance casatorii convenienta, #imigranti straini casatorie romance , #romani