Opinii: Romania: Ingeri ipocriti si ingeri cotonogiti

Duminica, 05 Septembrie 2010, ora 21:01
3318 citiri
Opinii: Romania: Ingeri ipocriti si ingeri cotonogiti

Doua temple ale inspiratiei aveau romanii, si se naruie mereu, cu randul, sub povara unui cod genetic nefericit. Unul in care destupau beri si dadeau indicatii antrenorului pana cand tabela indica stele verzi la adversari, si aveau impresia ca se pricep, si altul in care cineva le obloja ranile si le spunea ca daca se caiesc, exista viata dupa moarte.

Cum preotimea se revolta la ideea de-a suporta consecintele crizei in numele solidaritatii, si spurca initiativele lui Silviu Prigoana de-a pune Biserica sa plateasca impozit pe imobile si sa se descurce singura cu salariile celor care oblojesc sufletul natiunii, ca are de unde, romanilor nu le mai ramane decat sa-si aduca aminte cat trebuie sa scoata din buzunar la fiecare serviciu asigurat pentru mijlocirea Duhului Sfant.

Si sa se intrebe cat costa, pana la urma, un loc in dreapta Domnului. Dar poate ca merita, asa ca la manelisti. Fericirea n-are pret.

Si nici in preajma fotbalului nu mai simtim pavaza cereasca. O spun ostasii acestui sport, care n-au niciodata pe buze, sau doar rarisim, ideea ca poseda doua picioare stangi. Dau vina pe divinitate, pe lipsa de sansa, pe flacara violet si pisica neagra.

Dar daca nesimtirea preoteasca mai treaca-mearga, ca romanul se teme de puterea celor sfinte si inghite mercurialul unei inmormantari, de pilda, fara sa mestece, cea a fotbalistilor intrece orice limita.

In timp ce doi canotori au devenit campioni mondiali si au sansa la un salariu de 1.500 de lei si impozitarea primei, ca e criza, niste loaze proaste ca noaptea infasurate degeaba in tricolor, fara niciun rezultat notabil, dar cu bani cat sa plateasca masa si cauzarea lunara a o suta de orfani se revolta impotriva huiduielilor.

"Asa stim noi sa apreciem valoarea", a afirmat unul dintre jucatorii nationalei la cateva minute dupa terminarea meciului cu Albania, incheiat 1-1.

Nu le cere nimeni acestor natarai din nationala sa explice ce-a vrut sa zica Heidegger cand a constatat ca "dependent de fiintarea care nu este el insusi, omul este totodata departe de a fi cu adevarat stapanul fiintarii care este el insusi", sa-si rupa limba. Nu-i pune nimeni sa spuna decat "mama" pe silabe, si scriu cu virgula.

S-au sucarit teribil Chivu, despre care imi mai amintesc doar ca era mereu accidentat, si Mutu, despre care mai stiu doar ca a trimis pe deasupra portii in meciul cu Italia si i-a furat mamicii pastilele de slabit, cand cineva a constatat ca sunt departe de generatia de aur, a lui Gheorghe Hagi.

Tricolorii au ajuns sa li se promita 10.000 de euro daca inving Albania. Va dati seama pe unde ne invartim?

In plus, acest Razvan Lucescu, un copilas care are unicul merit ca este fiul tatalui sau - sa nu-mi spuna careva sa-mi aduc aminte de FC Brasov, de vreme ce au fostii sai elevi au batut tot ce era in curtea scolii, nu au luat campionatul, cum nici Rapidul n-a castigat Cupa UEFA - vorbeste resemnat de necazul antrenorilor si prezice ca asemenea momente vor mai exista, ca asta-i soarta tehnicienilor, sa li se ceara demisia.

In Romania, li se cere degeaba. Ca sunt tehnicienii statului, demnitarii, sau directorii de scoala unde copiii se paruiesc cu dascalii, nu exista institutia onorabilitatii, pentru ca nu avem niciun model.

Macar aici si-ar fi putut dovedi utilitatea publica preotimea. Daca Lucescu jr. semna un protocol cu Patriarhia si scotea in teren 11 purtatori de sutana, cel putin aveam siguranta ca nu le trimite nimeni mingea printre craci.

Si salvam atat mijlocitorii Domnului de la penibil, dar si mesagerii sportului-rege de la a constata noi, pentru a nu stiu cata oara, ca sunt niste imbecili.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#biserica taxe, #meci Romania Albania, #declaratii jucatori meci Albania , #romani