Romania reala Parcarile - un loc dupa care soferii trag cu tunul!

Duminica, 01 August 2010, ora 23:15
1460 citiri
Romania reala Parcarile - un loc dupa care soferii trag cu tunul!

Numarul de masini existent in Romania ne apropie foarte repede de Occident. In ceea ce priveste parcarile, suntem insa departe. Daca in alte tari sunt parcari supra si subterane, in tarisoara noastra, astea sunt doar deziderate. De aici deriva si problemele cu care se confrunta posesorii de autoturisme.

Sa fii in centrul Timisoarei, in ora de varf, nadajduind la un loc de parcare, inseamna ca iti lipseste o doaga! Acelasi lucru in Arad, Hunedoara sau Resita. Administratile locale, in loc sa rezolve problema, prin investitii sau atragerea de capital, se pierd cu tot felul de fleacuri: vopsitul bordurilor, schimbarea angajatilor si culoarea semaforului...

In parcarile din orasul Arad au survenit schimbari de nenumarate ori. In prima etapa, s-a trecut de la sistemul ParkTronic la Tel Parck. Finalizata aceasta trecere, s-au trasat locurile de parcare, in unghi de 45 de grade, dar, in scurt timp, primaria s-a razgandit, luand masuri sa se parcheze paralel cu trotuarul.

"Masura" a functionat cateva luni. Apoi, s-a trecut la trasarea unei piste pentru biciclisti. Din nou vopsele, din nou calcule, din nou strazi blocate. Odata cu asta s-au demarat si lucrarile de reabilitare a unor strazi din oras. Nu poti parca de buldozere, fadrome si alte utilaje. Nu-i nici o problema, abonamentele se incaseaza in continuare si detinatorii de autoturisme sunt exasperati.

La Timisoara, municipalitatea a importat in urma cu multi ani, din Ungaria, sistemul de parcare cu plata, sperand ca va rezolva problema traficului ingreunat. Degeaba! Nu s-a schimbat nimic. Claxoanele, nervii si injuraturile sunt inca la ordinea zilei. Doar 9.900 de locuri de parcari exista in Timisoara, administrate de ADP.

Conform unui studiu, peste 80 la suta dintre familiile care au masini in municipilul de pe Bega au cate doua autoturisme. Pe langa parcarile ADP-ului, mai exista in Timisoara parcarile din fata blocurilor. Pentru acestea locatarii platesc, acest lucru, insa, nu inseamna ca spatiul le apartine exclusiv, acel loc putand fi folosit de alti timisoreni.

La capitolul plata unui abonament sau a unui tichet TelPark, multi timisoreni spun... "pas". Unii chiar au demarat, de-a lungul anilor, campanii pentru eliminarea acestui sistem, fiind de parere ca ADP are pretentia achitarii unui abonament care nu garanteaza si un loc de parcare.

In judetul Hunedoara, lucrurile stau la fel. Traficul este ingreunat din cauza proastei semnalizari a arterelor de circulatie, cat si a lipsei locurilor de parcare.

Orasul Deva, insa, dupa cum declara edilii locali, ar fi localitatea care ar sta binisor din punct de vedere al fluentei traficului si, implicit, al numarului de parcari. In Deva sunt 69.000 de locuitori si peste 15.000 de autovehicule, iar numarul locurilor de parcare este in continua crestere, ceea ce conduce la multumirea conducatorilor auto si la un trafic fluent.

In schimb, la Petrosani, prima banda este mai tot timpul folosita ca loc de parcare, din cauza crizei acute de astfel de locatii. Traficul devine astfel greu, iar conducatorii auto, nervosi...

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#parcari lipsa Romania, #masini parcari Timisoara, #parcari Hunedoara , #romani