Romania si Bulgaria discuta construirea a patru poduri noi pe Dunare

Miercuri, 10 Aprilie 2013, ora 21:40
2791 citiri
Romania si Bulgaria discuta construirea a patru poduri noi pe Dunare
Foto: Antena 3

Un grup de lucru de experti bulgari va discuta variantele pentru construirea unor noi poduri pe Dunare, in afara celor de la Giurgiu-Ruse si Calafat-Vidin, care urmeaza sa fie inaugurat in curand.

Miercuri, la orasul bulgar Ruse a avut loc cea de a treia sedinta a comitetului interinstitutional pentru dezvoltarea durabila a transportului intern pe apa in sectorul romano-bulgar al Dunarii.

In cadrul sedintei s-a decis ca un grup de lucru sa analizeze cele patru propuneri pentru poduri noi: Calarasi-Silistra, Bechet-Oreahov, Turnu Magurele-Nicopole si un nou pod Giurgiu-Ruse. Ministrul adjunct al dezvoltarii regionale Nikolina Nikolova a declarat ca acest plan este foarte ambitios si ca, pentru inceput, trebuie sa fie ales locul urmatorului pod ce va fi realizat.

De aceeasi parere a fost si Karsten Rasmussen, reprezentant al Directiei Generale Politica Regionale a Comisiei Europene, care a declarat ca nu are rost sa fie avute in vedere simultan la patru poduri noi, fiind preferabila concentrarea eforturilor asupra unui singur proiect.

"Cu siguranta avem nevoie de patru poduri, dar haideti sa incepem cu unul", a spus Rasmussen. El a indemnat cele doua tari sa analizeze traficul si sa pregateasca un proiect bun.

Potrivit unui comunicat de presa difuzat de Primaria din Ruse, delegatia romana a fost condusa de secretarul de stat in Ministerul Transporturilor Septimiu Buzasu. Acesta a confirmat angajamentul Romaniei de actiona pentru imbunatatirea conectivitatii intre cele doua maluri ale Dunarii.

In afara de grupul de lucru care va analiza proiectele pentru poduri noi, alte trei grupuri romano-bulgare vor lucra pentru ameliorarea navigatiei pe Dunare, pentru explorarea fluviului si, respectiv, pentru crearea unui grup european de colaborare regionala.

Potrivit comunicatului citat, la sedinta comitetului au mai luat parte ministrul bulgar al transporturilor, Kristian Krastev, Ambasadorul Romanei la Sofia, Anton Pacuretu, precum si Cezare Benarbei, reprezentant al Directiei Generale Mobilitate si Transport din cadrul Comisiei Europene.

Tot miercuri, intr-o vizita la Ruse s-a aflat si presedintele Bulgariei, Rosen Plevneliev. Acesta a vorbit si el de necesitatea de a fi construite noi poduri peste Dunare. In opinia lui Plevneliev, urmatorul pod trebuie sa fie neaparat tot intre Giurgiu si Ruse, iar cel de al patrulea intre Calarasi si Silistra. Seful statului a afirmat ca podul Calafat-Vidin va fi inaugurat pana la sfarsitul lunii mai, ceea ce va permite ca podul Prieteniei sa intre in reconstructie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#poduri Romania Bulgaria, #constructie poduri Romania Bulgaria, #pod Romania Bulgaria , #romani
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
De fapt, singurul pod transdanubian necesar Daciei este cel care asi