#ROMANIAdeMAINE - Asculta generatia care vrea sa schimbe viitorul acestei tari!

Marti, 01 Decembrie 2015, ora 00:00
5932 citiri
#ROMANIAdeMAINE - Asculta generatia care vrea sa schimbe viitorul acestei tari!

S-au scurs mai bine de un sfert de veac de la Revolutia Romana si aproape un secol de la Proclamatia de la Alba Iulia, pe care o sarbatorim pe 1 decembrie, de Ziua Nationala a Romaniei.

Ziare.com a incercat sa ia pulsul societatii si sa afle cum este vazuta astazi Romania de catre tinerii sai, de catre cei care abia se nasteau in urma cu aproape 26 de ani, la Revolutie, ori erau in orice caz prea mici ca sa-si mai aminteasca acum comunismul.

Cu ajutorul Fundatiei CAESAR, am luat legatura cu tineri profesionisti romani din tara si de peste hotare, pe care i-am intrebat despre Romania lor, despre oameni si despre viitorul tarii, asa cum il vad ei in ziua de astazi.

Am vrut sa aflam ce planuri are noua generatie si cum vede ea viitorul, ce parere au tinerii despre drumul pe care ar trebui sa-l urmeze tara de aici inainte.

Raspunsurile primite ne-au uimit si ne-au umplut de speranta. Critica logica si constructiva a venit insotita de un val de entuziasm si de dorinta de a pune lucrurile in miscare, de a face bine.

Am vorbit cu tineri scoliti in strainatate, dar care abia asteapta sa se intoarca si sa incerce sa schimbe ceva in tara lor, cu ajutorul celor invatate afara.

Am discutat cu tineri profesionisti care au inceput deja sa urneasca lucrurile, sa schimbe sistemul, in ciuda varstelor fragede si a prejudecatilor celor din jur.

Sunt tinerii care vor sa schimbe viitorul acestei tari in mai bine. Ei sunt #ROMANIAdeMAINE!

"Consider ca de abia acum Romania porneste pe un drum nou. Ni se ofera sansa de a pune punct unei etape gri a istoriei noastre si de a incepe constructia unui stat democratic puternic. Am increderea ca, in viitorul apropiat, puterile din stat vor fi performante. Totul depinde de noi ca cetateni ai acestei tari. Si da, sunt optimista in ceea ce priveste viitorul Romaniei. Romania de peste 10 ani va fi a cetatenilor, si nu a politicienilor!", ne-a marturisit intr-un interviu Adelina Tintariu, o tanara profesionista care a facut parte din echipa care i-a adus pe tortionarii Alexandru Visinescu si Ioan Ficior in fata instantei.

"Vad Romania in care tinerii de azi sunt liderii de maine. Trebuie sa avem din nou lideri ca Bratienii, ca Maniu, ca Titulescu, primari ca Pake Protopopescu si prim-ministri ca Take Ionescu. Acesti oameni au venit in politica dupa cariere si succes in societate si nu invers - pentru capatuire. Trebuie sa ne redobandim respectul de sine si mandria de a trai bine", sustine si Nicoale Stefanuta, un tanar functionar european, intr-un interviu acordat Ziare.com in campania "Romania de maine".

"Daca ar fi sa vorbim metaforic, vad natiunea romana ca un copil orfan, batut de soarta. Privind lucrurile in acest context, nu as fi asa de dur cu starea noastra actuala, chiar as spune ca in conditiile date ne-am descurcat foarte bine si astazi suntem relativ departe, daca ne gandim de unde am plecat si cat de greu a fost drumul", crede si Sebastian Enache, un tanar antreprenor roman, care are mare incredere in poporul sau.

Va invitam in saptamanile urmatoare sa urmariti interviurile publicate pe Ziare.com in cadrul campaniei "Romania de maine" (lunea si joia) si sa aflati mai multe despre tinerii romani care vor si pot sa schimbe ceva in tara aceasta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Ziua Nationala 2015, #Romania maine campanie, #interviuri romani , #romani
Comentarii