Romanii au cea mai multa incredere in Isarescu, Ponta si Oprescu - sondaj INSCOP

Miercuri, 10 Aprilie 2013, ora 15:41
4054 citiri
Romanii au cea mai multa incredere in Isarescu, Ponta si Oprescu - sondaj INSCOP

Mugur Isarescu, Victor Ponta si Sorin Oprescu se afla pe primele locuri in topul personalitatilor in care romanii au cea mai mare incredere, potrivit unui sondaj realizat de INSCOP.

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, se bucura de increderea a 44 la suta dintre romanii intervievati, premierul Victor Ponta de increderea a 43,6 la suta dintre repondenti, iar primarul Sorin Oprescu a adunat 38,6 la suta din voturi, se afirma in concluziile sondajului "Barometrul de opinie publica - Adevarul despre Romania", realizat de INSCOP Research la comanda ziarului Adevarul.

Tehnocratul Mugur Isarescu pare a fi, in opinia INSCOP, refugiul traditional al nemultumitilor de elita politica.

Liderul PNL, Crin Antonescu, aduna 32% incredere multa si foarte multa, intr-o crestere usoara fata de luna februarie, cand cumula 30,1%. Klaus Iohannis, transformat, prin apartenenta la PNL, de la nivelul unei personalitati locale/regionale la nivelul unei personalitati nationale, inregistreaza un scor ridicat: 31%.

Pe categorii socio-demografice, increderea in personalitatile politice mentionate este destul de omogena. In proportie mult mai mare decat la celelalte categorii de varsta, persoanele peste 65 de ani manifesta o incredere mai mare in Victor Ponta. Spre deosebire de Crin Antonescu, premierul Victor Ponta se bucura de mai multa incredere in mediul rural decat in mediul urban.

Liderii PDL se afla sub nivelul de incredere al lui Traian Basescu, care are 20 la suta: Vasile Blaga - 16,8 la% multa si foarte multa incredere, Monica Macovei - 16%, Emil Boc - 15%, Elena Udrea - 14,4%. INSCOP precizeaza faptul ca perioada de culegere a datelor a prins doar partial deznodamantul alegerilor pentru functia de presedinte al PDL.

Sondajul a fost realizat in perioada 19 - 27 martie 2013, inainte de controversele politice legate de numirea procurorilor. Volumul esantionului este de 1.082 de persoane, reprezentativ pentru populatia Romaniei, iar eroarea maxima admisa a datelor este de +/- 3%, la un grad de incredere de 95%.

INSCOP arata ca, in sondajul de luna trecuta, diferenta dintre premier si guvernatorul BNR era, ca si in prezentul, sub marja de eroare, Mugur Isarescu inregistrand 43,1%, iar Victor Ponta - 41,4%, ambii fiind inclusi la categoria incredere multa si foarte multa, calculata in varianta % din total populatie care include si non-raspunurile, iar nu din varianta % din total optiuni valide.

In acest ultim sondaj, diferenta dintre cei doi se mareste ca urmare a ponderarii cauzate de eliminarea non-raspunsurilor, mai multe in cazul lui Mugur Isarescu decat in cazul lui Victor Ponta.

Citeste si:
Doi păpușari și o marionetă
Doi păpușari și o marionetă
Deși domnul Cîțu spune că toate opțiunile sunt pe masă, în realitate, singura opțiune, până în acest moment, pe care cel care a provocat criza prelungită în care România se zbate ar...
Deputatul Ionel Dancă şi-a dat demisia din grupul parlamentar PNL. ”Nu voi vota niciodată un Guvern cu PSD”
Deputatul Ionel Dancă şi-a dat demisia din grupul parlamentar PNL. ”Nu voi vota niciodată un Guvern cu PSD”
Fostul purtător de cuvânt al PNL în Guvernul Orban, Ionel Dancă, și-a dat demisia joi, 28 octombrie, din grupul parlamentar liberal. El este al patrulea liberal care părăseşte grupul PNL,...
Sursa: Ziare.com