Romanii, mai preocupati de mediu decat de salarii - Sondaj CCSB

Duminica, 08 Aprilie 2012, ora 21:20
3635 citiri
Romanii, mai preocupati de mediu decat de salarii - Sondaj CCSB
Foto: Desteptarea

Un sondaj realizat de Compania de Cercetare Sociologica si Branding (CCSB) la jumatatea lunii martie a scos la iveala un lucru surprinzator: romanii se declara mai preocupati de problemele de mediu decat de locurile de munca sau de sanatate.

Sondajul arata ca cea mai importanta preocupare a romanilor este pretul alimentelor, 90% dintre cei intervievati considerand ca sunt afectati de aceasta problema intr-o mare masura. Urmeaza nivelul TV (89%), pretul energiei (87%), coruptia in institutiile publice si nivelul altor taxe si impozite (82%), scrie Jurnalul National.

Pe lista preocuparilor romanilor mai figureaza, in descrestere, problemele de mediu (69%), lipsa locurilor de munca (68%), accesul la serviciile de sanatate publica (64%), nivelul salariului (63%), siguranta locurilor de munca (54%), nivelul pensiei (51%).

Conform sursei citate, cifrele arata ca romanii au constientizat problemele care apar ca urmare a exploatarii gazelor de sist, de catre compania americana Chevron, si pe cele de la Rosia Montana.

Pompierii, Biserica si Armata raman in topul increderii romanilor, cu 95%, respectiv 79% si 77% avand foarte multa sau destul de multa incredere in aceste institutii. Primariile ocupa pozitia a patra, cu 57% incredere, in timp ce FMI, Justitia, sindicatele, Presedintia, Guvernul, Parlamentul si Partidele Politice ocupa ultimele locuri in topul increderii romanilor.

Oprescu tine increderea romanilor

Topul increderii in politicieni este dominat de Sorin Oprescu, cu 42%, urmat de Crin Antonescu si Victor Ponta (33%), Mihai Razvan Ungureanu (29%), Calin Popescu Tariceanu (23%). Traian Basescu si Elena Udrea au adunat 10% incredere, iar Emil Boc un procent mai putin, in timp ce Dan Diaconescu e la 15%.

74% dintre romani se declara interesati de alegeri, iar 54% sustin ca ar merge la vot, daca alegerile ar fi "acum" si ar vota astfel: 59% USL, 15% PP-DD, 13% PDL, 4% PRM, 3% UDMR, 1% UNPR .

Sondajul CCSB a fost realizat intre 15 si 20 martie, pe un esantion de 1.004 persoane, avand o eroare maxima de +/- 3,1%.

Potrivit presei centrale, actionarul majoritar al CCSB este Camelia Voiculescu, fiica senatorului PC Dan Voiculescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#romani preocupati mediu sondaj CCSB, #probleme romani 2012 , #romani