Ziare.com

Romanii si grecii sunt cei mai afectati de criza - studiu GFK

Marti, 08 Februarie 2011, ora 20:02

   

Romanii si grecii sunt cei mai afectati de criza - studiu GFK
Romanii si grecii au simtit cel mai intens efectele crizei financiare si nivelul ridicat al datoriei tarilor lor. Produsul intern brut a scazut cu 4,2% in Grecia si cu 1,9% in Romania, ceea ce a facut ca asteptarile economice ale populatiei sa fie tot mai negative.

Potrivit unui studiu realizat de GfK, romanii au fost in coada clasamentului in Europa, urmati de greci.

Guvernele din ambele tari se afla sub o mare presiune internationala pentru a-si reduce deficitele bugetare, deoarece au primit ajutor financiar international, iar rezultatul este reprezentat de reducerile drastice in domeniul serviciilor sociale si cresterile de taxe si impozite. In conformitate cu aceasta, asteptarile consumatorilor din ambele tari privind veniturile au fost negative in anul 2010, arata analistii GfK.

Dispozitia de a cumpara, de asemenea, a fost afectata de temerile consumatorilor privind viitorul. Romania si Grecia, impreuna cu Portugalia, s-au clasat pe ultimele pozitii intr-un studiu comparativ la nivel european pentru 2010.

"Desi s-a scris si s-a vorbit destul de mult inainte de criza ca Romania nu va avea de suferit, iata ca suntem, impreuna cu Grecia, cei mai afectati. Si 2011 se anunta un an foarte dificil, cu venituri reduse pentru populatie si un nivel al pesimismului deasupra mediei europene", declara Andi Dumitrescu, director general GfK Romania.

Conform prognozei GfK, consumul privat a crescut anul trecut cu 0,5%. Pentru anul 2011, cercetatorii se asteapta ca pentru gospodariile private cheltuielile sa creasca cu un procent semnificativ de 1,5% si, prin urmare, sa aduca o contributie semnificativa la cresterea economica. Facand o comparatie la nivel european, germanii sunt de departe cei mai optimisti atunci cand vine vorba de consum.

A.T.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1407 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

CORUPTIA din Romania si din Grecia = CRIZA...

Este prea mare CORUPTIA = "criza" in aceste 2 tari in comparatie cu alte tari .
Cand se va inventa motivele legale sa ma determine sa cred ca este criza atunci o sa recunosc...
Pai cum e criza cand in VAMI se spala zeci de mii de euro pe zi , bani care ar trebui sa ajunga la buget

CLANUL INTERLOP SECURIST instalat din 2004 = CRIZA

 

incet-incet romanii de rind cinstiti si de calitate vor emigra spre alte zari!!!

traiasca coruptia din Romanika!

Poftim, o asemenea stire este trecuta in tari normale la stiri pozitive, voua vad ca nu va convine; ce ziare com ciudat;(

"Conform prognozei GfK, consumul privat a crescut anul trecut cu 0,5%. Pentru anul 2011, cercetatorii se asteapta ca pentru gospodariile private cheltuielile sa creasca cu un procent semnificativ de 1,5% si, prin urmare, sa aduca o contributie semnificativa la cresterea economica."
Cand indicatorul consum privat creste in alte tari de la 0,5 la 1,5% duduie bursa, bursa anticipeaza realitatea economica. In fine, ziare com nu ├Âle are cu bursa, le are cu titluri de tabloiode, daca te-ai orienta dupa ele te-ai arunca zilnic de la balcon si daca locuiesti la parter.

 

Unde vezi binele ?

Consumul privat a crescut cu 0,5% in conditiile unei inflatii de 8%.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor