Romanii sunt cei mai multumiti din regiune de viata de familie - ce aspecte ii dezamagesc

Joi, 28 Noiembrie 2013, ora 20:41
1525 citiri
Romanii sunt cei mai multumiti din regiune de viata de familie - ce aspecte ii dezamagesc
Foto: sfatulparintilor.ro

Un studiu recent arata ca romanii sunt cei mai multumiti de viata de familie dintre locuitorii tarilor din regiune, fiind insa dezamagiti de sistemul sanitar si de invatamant.

Cercetarea a fost realizata de Daedalus Millward Brown si a avut la baza sapte tari din sud-estul Europei, respectiv Romania, Turcia, Croatia, Slovacia, Cehia, Bulgaria si Serbia, arata Mediafax.

Astfel, romanii s-au declarat multumiti si foarte multumiti de viata lor de familie in proportie de 83%, in timp ce 80,5% dintre turci au optat pentru aceste variante. Ei sunt urmati de croati, cu 76,4%, in timp ce cehii si slovacii se afla la coada clasamentului, cu 67,7%, respectiv 67,2%.

"Scorurile slabe ale cehilor si slovacilor sunt in linie cu unele dintre cele mai ridicate rate ale divorturilor din Europa - 66% in Cehia si 47% in Slovacia. Prin contrast, Romania are una din cele mai scazute rate a divorturilor din Europa, de numai 22%", a explicat Daniel Enescu, reprezentant al firmei Daedalus Millward Brown.

In plus, 65,2% dintre romani s-au aratat multumiti de spitalele private, tara noastra fiind, de asemenea, pe primul loc la acest capitol. Pe locul urmator, la o distanta considerabila, se afla turcii, cu 52,5%, si sarbii, cu 45,9%.

"Retelele private de sanatate din Romania se dezvolta pe un teren extrem de fertil cat timp sistemul public de sanatate genereaza insatisfactie pentru 4 din 5 romani", a adaugat Enescu.

AFP: In Romania, sistemul de sanatate are nevoie de terapie de urgenta

Pe de alta parte, studiul arata ca romanii sunt nemultumiti de sistemul public de sanatata, numai 16,8% spunand ca sunt multumiti de acesta. Romania se afla astfel pe penultimul loc, cei mai satisfacuti de acest sector fiins turcii, (48,4%), cehii (29,7%) si croatii (21,7%).

Rezultatele sunt asemanatoare si in domeniul educatiei, unde 72% dintre romani au marturisit ca sunt nemultumiti de sistemul public de invatatmant. Romania se afla tot pe penultimul loc, cei mai nemultumiti cetateni la acest capitol fiind cei din Serbia.

Studiul a avut la baza peste 2.300 de respondenti din mediul urban, cu varste cuprinse intre 18 si 65 de ani, cetateni ai celor sapte tari care au participat la cercetare.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#romani multumiti viata familie, #viata familie roamani, #romani nemultumiti sistem sanitar, #romani nemultumiti invatamant , #romani