Romanul care si-a construit moschee: Eu nu sunt Charlie. Cum sa fii de acord cu batjocorirea celor sfinte?

Joi, 15 Ianuarie 2015, ora 22:52
10763 citiri
Romanul care si-a construit moschee: Eu nu sunt Charlie. Cum sa fii de acord cu batjocorirea celor sfinte?
Foto: Ziarul de Roman

Un roman convertit la islam din judetul Neamt si-a construit o moschee peste drum de casa, in lacas fiind bineveniti atat cei opt musulmani din zona, precum si cei care vor sa invete mai multe despre Allah si profetul Mahomed.

"Este o moschee, mai mult decat un loc de rugaciune. Aici va fi inima comunitatii", spune Daniel Caniparu, de 48 de ani, care locuieste intr-un sat de langa Roman, potrivit Adevarul.

Barbatul a marturisit ca gestul sau a starnit si reactii negative, dar el nu se teme, pentru ca este un om "revolutionar".

"Dar eu sunt revolutionar si nu ma tem. Nu primesc 'decat' 5-6 telefoane pe zi, chiar si in toiul noptii, de amenintare si de injuraturi. Eu nu ma schimb, insa. Mi-am pastrat numele, chiar daca am trecut la alta religie. Unii musulmani imi spun 'Ahmed' sau 'Ahmed cel rau'. Dar numele meu este Daniel, nu trebuie sa te cheme ca pe un musulman ca sa fii unul", a declarat acesta.

Caniparu a construit moscheea din donatii in bani sau materiale, care au venit de la musulmani din Romania sau din strainatate. Barbatul tine predici in lacasul de cult si sustine ca oricine este binevenit.

"Eu port discutii cu oamenii, oricine e binevenit. Nu am o zi speciala in care sa tin slujba. Pot fi gasit oricand aici. Decat sa ia oamenii informatii de cine stie unde, mai bine sa vina sa intrebe. Eu le stau la dispozitie. Le explic cu bucurie", a precizat el.

"Sunt revoltat ca media nu spune nimic despre moscheile bombardate, despre copiii raniti, despre femeile atacate, despre oamenii ucisi. Aceste acte sunt la fel de adevarate si de grave precum cele care se intampla celor de alta credinta. Daca victimele sunt musulmane, sunt mai putin importante?", a continuat Caniparu.

Romanul convertit la islam a vorbit si despre atentatele din Paris, spunand ca el nu se identifica cu fenomenul "Je Suis Charlie".

Hashtag-ul #JeSuisCharlie, unul dintre cele mai populare din istoria Twitter

"Eu nu sunt Charlie. Nu pot spune asta nici macar din solidaritate, orice ar fi. Cum sa fii de acord cu batjocorirea celor sfinte? Dar asta nu inseamna ca aprob violenta si crimele. Islamul este o religie a pacii, a indurarii, a iubirii de aproape. Viata este sfanta in religia musulmana", a spus barbatul.

Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
#roman moschee, #roman convertit islam, #roman moschee Charlie , #romani