Sacrificiul batjocorit al altui Craciun (Opinii)

Marti, 25 Decembrie 2012, ora 14:42
7744 citiri
Sacrificiul batjocorit al altui Craciun (Opinii)
Foto: http://nicoletasavin.wordpress.com

Da, stiu ca e vremea pentru carnati si piftie, pentru sarmale si cozonaci, pentru vin si tuica fiarta.

Dar de 23 de ani Craciunul are sau ar trebui sa aiba pentru romani si o tusa de tristete, macar o tusa de recunostinta fata de cei care in decembrie 1989 mureau pe strazi in apararea unor valori fundamentale.

Nu ar trebui sa uitam niciodata ca in acel Craciun sangele era inca proaspat pe asfalt, inmormantarile nu se terminasera, lacrimile nu secasera si nici cautarea disperata a celor care nu-si mai vazusera oamenii dragi de zile intregi.

Ati uitat? Sau preferati sa nu va aduceti aminte? Eu nu pot sa uit, poate si pentru ca provin dintr-unul dintre cele mai insangerate orase ale lui decembrie 1989.

Si va intreb din nou, va mai amintiti pentru ce s-a murit atunci? Doar pentru masa aceasta plina de mancare? Doar pentru a ne putea uita la televizor, spre propria idiotizare, 24 de ore din 24? Doar pentru burta si distractie?

Anul acesta amintirea lui decembrie 1989 mi se pare mai apasatoare ca niciodata. Pentru ca nu imi amintesc ca jertfa acelor oameni sa mi se para mai batjocorita, mai aruncata in derizoriul aburului de sarmale si carnati.

Votul romanilor care au trimis in Parlament anul acesta cea mai jenanta menajerie din cate a vazut Romania in ultimii 23 de ani, si nu ma refer la o singura parte a scenei politice, este o constatare valabila pentru aproape tot Parlamentul cu minuscule exceptii.

Pentru asta s-a murit atunci? Pentru ca toti borfasii si semidoctii, toti agramatii, toate toapele si pitipoancele, toate beizadelele si amantele sa croiasca viitorul acestei tari? S-a murit pentru ca un securist batran, un varan nesatul si fara scrupule sa-si faca mendrele, siluind cele mai importante valori ale democratiei, in frunte cu liberatea si credibilitatea presei?

S-a murit pentru paruieli pe banii publici mai rele decat la usa cortului? S-a murit pentru ca elitele sa fie din nou batjocorite de ei, plagiatorii, cei mai votati dintre romani?

S-a murit pentru ca la masa Guvernului sa se aseze infractori cu acte in regula, politruci gretosi si nulitati fara speranta? S-a murit pentru ca falsi revolutionari sa formeze adevarate trupe paramilitare cu care sa impuna anihilarea statului de drept? Pentru ca mai bine de jumatate dintre romani sa regrete comunismul si sa planga dupa Ceausescu, votand apoi asa cum si-ar fi dorit el?

Asta e tot ce am inteles din 23 de ani de asa-zisa democratie? Asta e tot ce stim sa facem cu votul nostru, cu libertatea pentru care semeni de-ai nostri uitati si umiliti dincolo de mormant si-au dat viata? La asta se reduce totul? La visceralitati manipulate, la foale si distractie de cat mai proasta calitate?

Daca da, si nu vad cum ar putea fi raspunsul negativ, atunci s-a murit degeaba, iar sangele curs atunci striga la cer. Macar acolo de-ar fi auzit, daca noi sutem orbi si surzi.

Ma scuzati daca v-am stricat pofta de sarmale, dar nu dati cu pietre decat daca nu am dreptate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#revolutie romania craciun 89, #alegeri parlament coruptie minciuna, #romani drepturi libertati revolutie , #romani