Ziare.com

Satul care are doar doi locuitori - vezi unde este

Duminica, 25 Martie 2012, ora 12:38

   

Satul care are doar doi locuitori - vezi unde este
La 30 de kilometri de Craiova exista un sat fantoma, locuit doar de un cuplu de batrani, desi, candva, in Cruci traiau sute de familii.

In timp, o singura familie a rezistat conditiilor grele si nu si-a parasit pamantul. "Este un sat vechi, cu o biserica construita in 1751 de un cioban pe nume Radu, iar la ora actuala mai sunt doar doi locuitori, o singura casa, familia Carlugea", a explicat Adam Atanasie, primarul din comuna Goiesti, pentru Romania Tv.

Desi Costica si Viorica sunt batrani, tin pe picioare o gospodarie intreaga.

"Este foarte, foarte greu. Sa nu ai cu cine sa schimbi o vorba. Decat cu animalele si cu....", le-a povestit batrana jurnalistilor, aratand spre cer.

Pe timpul iernii, sotii Carlugea parasesc satul. Se intorc insa in fiecare primavara, cum apar primele semne de incalzire.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2702 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Al cui este pamantul ?

oamenii sunt liberi, sunt liberi sa plece in general
asa cum s'au asezat undeva asa pot sa plece de acolo in alta parte.
Ceea ce este interesant este al cui e pamantul ?
Satul probabil ca tine de o cumuna. Are primar &c.
Al cui este pamantul satului ? Si daca nu este nimeni care lucreaza pamantul... cine plateste taxe pentru acel pamant.

 

povestea este aici

http://www.gds.ro/Viata%20satului/2006-05-27/Satele+dispar+de+pe+harta
intrebarea de mai sus ramane

 

bre nea maracine, faci ca ala...al cui e halatu...cit costa

pamintul este lucrat de arendasii din comuna ...Cruci e un sat care nu a oferit prea multe locuitorilor si prin ,,,industrializarea socialista" acestia au fost atras de capitala Baniei ...acum mostenitorii au vindut mare parte dar si multi il au in arenda ...si asa sunt nu zeci, chiar sute de asezari ...romanul e prea legat de pamint sa il paraseasca fara pretentii si sa se aseze aiure ca un venetic ....colonistii europeni aveau , au acest obicei de a umbla din loc in loc in functie de oportunitate, vezi mii de asezari parasite in America dupa disparitia ,,atractiei", de regula un minereu lucitor ....ei nu au poezia ,,Noi vrem pamint" si nici un George ...este in firea omului aceasta schimbare dar noi de mii de ani nu am facut decit sa ne aparam si nu sa si cucerim paminturile altora ...suntem un popor defensiv, supus, impacat cu soarta de unde si vorba ,,,asa i-a fost soarta ...asa a vrut D-zeu...etc 'ne lamentam, ne jelim, ne izolam ...aceasta libera circulatie in lume este pt romani ca o noua descoperire a vietii si nu mai sunt legati de pamint ca altadata ...ca sa cumpar o suprafata de teren mi s-a intimplat sa caut marea majoritate a mostenitorilor care redobindisera prin reprezentant , chiar si in Australia, nu mai zic de USA ...

 

La ei ajung plase,pixuri,galeti ?

...sau..E prea putini ?


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor