Sindicalistii sunt de acord cu majorarea TVA la anumite produse

Marti, 04 Mai 2010, ora 11:05
1621 citiri
Sindicalistii sunt de acord cu majorarea TVA la anumite produse
Foto: Antena 3

La intalnirea cu reprezentantii FMI, care se afla in misiune de evaluare in Romania, sindicalistii au afirmat ca sunt de acord cu marirea TVA la anumite produse, in special cele de lux.

Dumitru Costin, liderul Blocului National Sindical, a declarat, la iesirea de la discutii, ca "ne-am pronuntat impotriva majorarii cotei de TVA, dar nu avem nimic impotriva ca aceasta sa fie majorata pe anumite produse de lux".

La discutii a fost abordata problema noului Cod fiscal care, in opinia lui Costin, este "plin de gauri care permit evaziunea si frauda". "Am spus reprezentantilor FMI ca statul, in momentul de fata, este unul dintre principalii factori de blocaj in economia Romaniei prin faptul ca nu-si plateste partenerii", a declarat Dumitru Costin.

Sindicalistii se intalnesc cu reprezentantii FMI

O alta problema ridicata de sindicalisti a fost capacitatea redusa de absorbtie a fondurilor europene, ei propunand crearea unei "echipe multidisciplinare care sa fie dublata de experti ai Bancii Mondiale si ai FMI-ului, care sa se ocupe de absorbtia fondurilor europene. "Intrarea banilor europeni in economie este singura cale prin care putem scoate tara din haosul in care se afla", a mai spus Costin.

Reprezentantul BNS a mai discutat cu reprezentantii FMI despre asigurarile publice de sanatate. "Am insistat asupra faptului ca Romania cheltuieste sume nejustificat de mari pentru protectia sociala. Risipim bani multi si aiurea", a mai spus Dumitru Costin.

Sindicalistii si patronatele s-au intalnit marti cu delegatia Fondului Monetar International.

Liderii marilor confederatii sindicale au anuntat proteste ample, care vor avea loc in aceasta luna. De altfel, marti se poarta ultimele negocieri inainte de greva generala in Administratie.

Sindicalistii se intalnesc si cu reprezentantii Guvernului, pentru a discuta despre scaderea veniturilor, odata cu intrarea in vigoare a salarizarii unice, dar si despre disponibilizarile iminente. La intalnire vor fi prezenti oficiali din ministerele Muncii, Justitiei, Finantelor si Internelor.

M.M.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#sindicate FMI, #intalnire sindicalisti FMI, #Dumitru Costin BNS , #romani