Sondaj Ziare.com: Vrei sa pleci din Romania?

Vineri, 06 August 2010, ora 11:41
4649 citiri
Sondaj Ziare.com: Vrei sa pleci din Romania?

Traian Basescu este fericit ca romanii pleaca sa munceasca in strainatate. Seful statului considera ca salveaza astfel Guvernul roman de cheltuiala beneficiilor sociale pentru acestia sau de cea a crearii de locuri de munca.

Seful statului le-a multumit, miercuri seara, la TVR, romanilor care muncesc in strainatate pentru ceea ce fac indirect pentru tara lor, nealegand varianta de a se intoarce si a solicita ajutor de somaj, Romania avand deja la acest capitol un fond deficitar.

"Acum suntem in situatia in care nu putem oferi locuri de munca, iata 7,43% era somajul pe ultima luna, pe luna iulie. Asta e realitatea Romaniei. Romania vine mult in urma statelor ca Italia si Spania.

In Italia si Spania protectia sociala este la un nivel la care spaniolilor si italienilor le convine mai mult sa stea in somaj decat sa faca muncile mai grele. Romanii accepta sa le faca si sa castige mai bine, iar eu multumesc acestei categorii de romani care muncesc in strainatate", a declarat Traian Basescu.

Mai mult, seful statului a spus ca tara noastra s-ar afla in dificultate daca romanii care muncesc in strainatate ar veni in tara si ar cere ajutor de somaj.

"Imaginati-va daca cei doua milioane de romani care muncesc in Italia, Spania, Franta si Germania ar veni sa primeasca ajutor de somaj in Romania, cand noi avem deja fondul de somaj deficitar. Deci acestor oameni trebuie sa le multumim pentru ceea ce fac pentru Romania", a mai afirmat Traian Basescu.

Basescu: Sa nu facem o drama ca pleaca medicii din tara

Presedintele nu s-a aratat ingrijorat nici de faptul ca tot mai multi medici si profesori romani aleg sa munceasca in strainatate.

"Sa nu mai facem o drama din faptul ca romanii pleaca in strainatate. Europa si America abia ii asteapta. Cel mai mare obiectiv al Romaniei a fost dreptul nostru de a pleca unde ne este mai bine", a declarat Traian Basescu.

Seful statului nu i-a criticat pe acestia ca pleaca peste hotare pentru bani mai multi, deoarece "statul roman oricum nu ar avea de unde sa-si plateasca medicii sau profesorii cum ar merita".

Va invitam la un sondaj, realizat la propunerea lui Alex, cititor Ziare.com. Vrei sa pleci din Romania, sa traiesti si sa muncesti in alta tara pe bani mai multi? Sau preferi sa ramai aici, alaturi de familie si prieteni?

Citeste si:
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că nu există riscul contaminării testelor de salivă din școli în momentul în care se...
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că atribuțiile instituției pe care o conduce sunt stabilite prin lege. Medicul a subliniat că...
Comentarii
constantin_ion007
rank 5
ROMANIA IDILICA A UNUI SMENAR AJUNS PRESEDINTE DE STAT, SAU INCOSTENTA CARE "NE CONDUCE" SPRE DEZASTRUL NATIONAL ... TOTAL