Strain in Romania: Nu ma intereseaza deloc ce cred rau strainii despre Romania

Sambata, 13 Iulie 2013, ora 18:36
8085 citiri
Strain in Romania: Nu ma intereseaza deloc ce cred rau strainii despre Romania
Foto: Arhiva personala a lui Vijay Krishnan

Vijay Krishnan s-a nascut in India, in Bombay, in 1976. In 2004, s-a stabilit in tara noastra, dupa ce s-a casatorit cu o romanca.

"Prima data am venit in Romania in august 2004, dupa ce m-am casatorit cu minunata mea sotie, care este romanca", spune Vijay Krishnan, pentru Ziare.com. Vijay - care in limba sanscrita inseamna "victorie" - este profesor particular de Matematica, Fizica si Chimie, oferind pregatire elevilor de pana in clasa a XII-a.

In plus, face parte dintr-un ONG specializat in donatiile de haine si alimente pentru cei nevoiasi.

A decis sa ramana in Romania fiind influentat de "sansele multe" pe care i le-a oferit Bucurestiul.

Strain in Romania: Rosia Montana, lucrul ce ma revolta cel mai tare

"Cel mai mare soc pe care l-am avut in Romania a fost sa aflu ca exista tari unde traiesc mai putini oameni decat in India. In ce priveste cultura, cred ca avem multe puncte comune. Indienii sunt prietenosi si deschisi la minte, la fel ca si romanii", spune Vijay, care a venit dintr-o tara cu o densitate de 336,5 locuitori/km2.

Intrebat care sunt cele trei diferente care l-au surprins, in prima perioada petrecuta in Romania, indianul a raspuns: "Sunt mai putini oameni, parcurile sunt enorme, iar vremea este foarte placuta".

Inainte de a-si cunoaste sotia si de a decide sa se stabileasca in Romania, Vijay Krishnan a fost analist software la o firma IT din Bombay - India.

A lucrat, la inceput, la Oracle Romania, si la Hewlett-Packard, dupa care a decis sa devina profesor particular de matematica. In prezent, preda matematica, la clasele primare.

Cel mai mult iubeste la Romania "vremea si peisajele frumoase".

Vijay are numai cuvinte de lauda la adresa Romaniei. "Nu exista nimic care sa nu-mi placa in Romania. Iubesc totul aici", spune acesta.

El sustine ca nu a avut nicio experienta neplacuta in tara noastra. "Iubesc fiecare particica de viata pe care mi-o petrec in Romania", mai spune indianul.

L-am intrebat si care crede ca este cauza imaginii negative pe care Romania o are in strainatate, dar a dat vina pe "oamenii rai".

"Cred ca in orice tara, fie ca este vorba despre Romania, India sau chiar Statele Unite, exista oameni buni si oameni rai. Nu ma intereseaza deloc ce cred rau strainii despre Romania, din moment ce locuiesc si traiesc aici. Mai mult, iubesc Romania", spune indianul, care locuieste deja de noua ani in tara noastra.

Potrivit profilului sau de pe o retea profesionala online, Vijay Krishnan a lucrat la mai multe companii internationale, inainte de a deveni profesor.

Strain in Romania: Urasc abilitatea romanilor de a minti, fura si insela

Astfel, in 2009, timp de sapte luni, a fost specialist de operatiuni la Oracle Romania, anterior a fost administrator de sistem la o firma IT din Bucuresti, si inainte de aceasta a fost tehnician la Hewlett-Packard.

Daca la aceste firme nu a fost angajat mai mult de un an, din 2009 pana in prezent pare sa-si fi gasit succesul profesional in predarea matematicii pentru copii si adolescenti. Pe pagina sa de prezentare, Bucharest Tutor, indianul a publicat o serie de aprecieri si recomandari de la parintii copiilor pe care i-a meditat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Vijay Krishnan, #straini Romania, #povesti straini Romania , #romani